«Журналістика очима ТСН»: 1+1 media запускає безкоштовну онлайн-школу журналістики від Наталії Нагорної

1+1 media запускає безкоштовну онлайн-школу журналістики від Наталії Нагорної

Під час відеоуроків Наталія Нагорна поділиться власними лайфхаками роботи журналіста та покаже телекухню створення новин.

Поділитися:

Телевізійна служба новин каналу 1+1 та Вища Школа Media&Production до Дня журналіста запускають безкоштовний освітній онлайн-курс «Журналістика очима ТСН». Ініціатором проекту та автором курсу стала відома українська журналістка, спецкореспондентка ТСН Наталія Нагорна.

Курс складається з коротких відео-уроків, записаних у форматі 10-хвилинних влогів із місця подій та в студії ТСН. Він орієнтований на учнів старших класів, студентів та випускників факультетів журналістики, журналістів регіональних ЗМІ та всіх, кому цікаве створення новин. Наразі підготовано більше 60 влогів. Наталія Нагорна наголошує, що планує записувати відео на постійній основі та оновлювати курс.

«Нещодавно під час виступу на факультеті журналістики одного з університетів я побачила, що коли розповідаєш студентам дуже практичні речі, тебе починають уважно слухати навіть викладачі. Так я зрозуміла, що є потреба зробити відеокурс, у якому будуть зібрані прикладні поради для майбутніх фахівців, адже ми зараз є носіями унікального знання, — розповідає Наталія Нагорна. — «Журналістика очима ТСН» — це така собі віртуальна медіашкола, наш соціальний проект. Студентам потрібен доступний метод отримання знань, і сподіваюсь, наша платформа у цьому суттєво допоможе їм».

У влогах журналістка пояснює як базові журналістські засади, так і ділиться лайфхаками, якими користуються в роботі телевізійники — починаючи від того, як тримати мікрофон та начитувати текст, закінчуючи особливостями роботи в гарячих точках, специфікою функціонування ньюзруму. Наталія також пояснює українцям, як записати відео на телефон, щоб воно потрапило на телебачення, розповідає про журналістську термінологію та сленг.

До створення уроків Наталія Нагорна залучила також і своїх колег ньюзруму ТСН —  продюсерів, редакторів, кореспондентів та операторів. Вони поділяться власним досвідом та розкажуть, як формуються випуски новин, як потрапити на роботу в ТСН, та які якості мають бути у журналіста. Також Наталія проведе віртуальну екскурсії редакціями, ефірними апаратними, студіями ТСН та Сніданку з 1+1.

Подивитися перші влоги проекту «Журналістика очима ТСН» можна вже зараз на Youtube-каналі Вищої Школи Media&Production, де глядачі також мають можливість поставити будь-які питання у коментарях. Спеціалісти Вищої Школи, консультуючись з Наталею Нагорною, обіцяють відповідати на найцікавіші з них.

Також відео згодом будуть доступні на сайті ТСН.ua.  

«Влоги Наталії Нагорної — це чудова можливість для всіх охочих зазирнути за ширму журналістської професії та подивитися, скільки нюансів стоїть за виробленням якісного телевізійного й не лише контенту. Ролики неодмінно допоможуть у розвитку не тільки студентам, які розпочинають свій шлях, а й професіоналам, які постійно вдосконалюють власні навички», — наголосила Лора Гасай, керівник Вищої Школи Media&Production.

Новини по темі