10 фільмів ОМКФ 2017, які варто побачити

З 14 по 22 липня відбудеться 8-й Одеський кінофестиваль.

Поділитися:

ОМКФ щорічно збирає на узбережжі Чорного моря поціновувачів якісного кіно, яке близьке і цікаве кожному.

За 9 днів глядачі побачать 100 стрічок з 80 країн світу. Редакція 1plus1.ua склала кіногід, щоб на наступному тижні бути на гребені хвилі та не потонути серед каннських прем’єр, дитячих фільмів, трилерів і аніме.

ФАТАЛЬНА СПОКУСА

Режисер: Софія Коппола 

Пораненого конфедерата Коліна Фаррелла прихистив змучений Громадянською війною пансіон для шляхетних дівчат на чолі з Ніколь Кідман. Коли у жіноче царство потрапляє чоловік, розпочинається боротьба за увагу. Наслідки цього протистояння ніхто не міг передбачити. Приз за найкращу режисуру на цьогорічному Каннському кінофестивалі.

16 липня - 16:00 -  Фестивальний палац

22 липня - 12:30 - Фестивальний центр Родіна 

 

З ЛЮБОВ’Ю, ВІНСЕНТ 

Режисер: Дорота Кобєля, Г’ю Велчман 

Анімаційний байопік про життя і загадкову смерть митця Вінсента Ван Гога. Це перший у світі фільм, повністю складений з картин. Його автори зробили титанічну роботу і намалювали більше 65 000 кадрів на більш ніж 1 000 полотнах.

17 липня - 15:30 - Фестивальний центр Родіна 

МОЛЛІ МУН І ЧАРІВНА КНИГА ГІПНОЗУ

Режисер: Кристофер Н. Роулі

Моллі - сирота, як живе у притулку. Її життя важко назвати щасливим, але все змінюється, коли  в руки Мун потрапляє таємнича і стародавня книга про гіпноз. Володар призу глядацьких симпатій Чілдренкінофесту - гарний привід сходити у кіно разом із дітьми. 

17 липня - 11:00 - Фестивальний центр Родіна

 

ПОДВІЙНИЙ КОХАНЕЦЬ

Режисер: Франсуа Озон 

Красуня-модель з нервомими  розладами шукає у кабінеті психотерапевта душевний спокій, а знаходить коханого. Герої починають жити разом, але Хлоя помічає, що бойфренд не той, ким здавався на перший погляд.

17 липня - 21:00 - Фестивальний центр Родіна 

22 липня - 16:00 - Фестивальний центр Родіна 

АРИТМІЯ

Режисер: Борис Хлебніков

Олег - лікар, який працює на шкидкій. Він рятує людські життя і, здається, що інше - сім'я, друзі, кар'єра - можуть зачекати. Але дружина хоче розлучитися, лікарню очолив новий керівник і головному герою доведеться рятувати власне життя. Довгоочікуваний дебют у великому кіно зірки Instagram Ірини Горбачової. 

18 липня - 16:30 - Фестивальний палац

20 липня - 18:30 - Фестивальний центр Родіна

ГАРНІ ЧАСИ

Режисер:  Бен Сефді, Джошуа Сефді 

Пройдисвіт і шахрай  Роберт Паттісон має визволити брата з особливостями розвитку із рук поліції після невдалого пограбування банку. Кримінальна драма з зіркою трилогії «Сутінки» у головній ролі. На цьогорічному фестивалі у Каннах фільм отримав нагороду за найкращий саундтрек. 

19 липня - 17:00 - Фестивальний палац 

 

ЧУЖИЙ - режисерська версія

Режисер: Рідлі Скотт

На одного з членів екіпажу космічного корабля нападає інопланетна істота. Класика серед фільмів жахів на великому екрані без прокатних обмежень і вічно молода Сігурні Вівер. 

19 липня - 22:00 - Фестивальний центр Родіна 

 

ЛАГІДНА

Режисер: Сергія Лозниця

Претендент на «Золоту пальмову гілку». Українського режисера Сергія Лозницю надихнула однойменна повість Достоєвського. У творі класика розповідається про жінку, яка через безгрошів'я виходить за лихваря. На екрані ж змінюються часові межі - історія з 19 століття переноситься в наш час.

20 липня - 21:00 - Фестивальний центр Родіна 

21 липня - 14:00 - Фестивальний центр Родіна

 

КВАДРАТ

Режисер: Рубен Естлунд

Всеукраїнська прем’єра сатиричної стрічки, яка цього року перемогла у Каннах. Куратор музею сучасного мистецтва представив широкому загалу свою нову інсталяцію «Квадрат», яка закликає глядачів проявляти альтруїзм і піклуватися один про одного. Але непросто відповідати власним ідеалам, якщо тебе переслідують неприємності зі ЗМІ і хлопчиком з неблагополучного району. 

21 липня - 21:00 - Фестивальний палац 

 

ПРИВИД У БРОНІ

Режисер: Осії Мамору 

Анімаційна екранізація 1995-го року гарно відомої у вузьких колах манги, про яку в 2017 році дізналися всі після фільму зі Скарлетт Йоханссон.

22 липня - 21:30 - Зелений театр