Хто поділив Україну на три сорти та як українців стравлювали між собою ("Реальна історія" з Акімом Галімовим)

Реальна історія
Хто поділив Україну на три сорти: "Реальна історія" з Акімом Галімовим (1+1)

Протягом 20 років український народ був жертвою експериментів російських політтехнологів.

Поділитися:

У новому випуску "Реальної історії" Акім Галімов, автор і продюсер історичних проєктів 1+1 media, розповідає про те, як росія розділяла Україну на "схід" та "захід", щоб приводити до влади потрібних кандидатів і тримати в орбіті кремля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки років Одесі та як з містом пов'язаний рух за незалежність України ("Реальна історія" з Акімом Галімовим)

Ще 20 років тому український народ став жертвою експериментів російських політтехнологів. Ігор Шувалов, Марат Гельман, Тимофій Сергейцев та Гліб Павловський, а також "Паша Мерседес" та служителі московського патріархату — це штурмовий загін кремлівських наймитів, робота яких полягала у тому, щоб сварити українців між собою.

"У 2004 році пропаганда про три сорти українців шокувала та підсвідомо впливала на ставлення людей з різних регіонів один до одного. Дивіться, насправді ця історія, подібні чорні технології, просто поза межами добра та зла. Придумати таке можуть лише експерти, для яких ми не є людьми, а є просто ресурсом. І саме такі експерти з москви працювали в Україні ще дуже і дуже довго, а ми жили в тій інформаційній політиці, яку вони для нас формували", — розповідає Акім Галімов.

Реальна історія з Акімом Галімовим - 1+1

Через різноманітні політтехнології російські спеціалісти намагалися здійснити наміри путіна, а саме призвести до розколу України, якщо президентом стане не проросійський кандидат. Нагадаємо, у той період в президенти балотувалися Віктор Ющенко та Віктор Янукович. Цікаво, що замовні агітаційні матеріали проти проєвропейського Ющенка були знайдені активістами у церквах Московського патріархату.

У боротьбі проти невигідного кандидата російські пропагандисти намагалися просунути і лінію фашизму. Це був найлегший шлях для кремля, адже вони десятиліттями вибудовували образ усіх борців за незалежність України як прибічників фашистів та нацистів. Будь-хто, хто відстоював національну політику, одразу ставали бандерівцями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як Тарас Шевченко став українським ідолом? (Акім Галімов у проєкті "Реальна історія")

Так само росія працювала, створивши окремий наратив загрози вступу України до НАТО та спотворивши Революцію Гідності. І все це не лише за підтримки прокремлівських політтехнологів та політиків, а й Української православної церкви Московського патріархату.

"Немає сенсу вкотре нагадувати, як тісно російська церква пов'язана з владою та пропагандистами. Цікаво, як через свої філії УПЦ МП промивало мізки. Варто лише згадати, що в Україні близько десяти тисяч храмів УПЦ".

Роками кремль проводив цілеспрямовану інформаційну політику, направлену на розкол України, розділення на "схід" та "захід". Російські найманці заробляли величезні гроші, просто стравлюючи українців між собою. Хто поділив Україну на три сорти? Дізнайтеся у повному випуску програми "Реальна історія" з Акімом Галімовим.

Новини по темі