Різдвяна колаборація 1+1 media, Софійського собору, музею Івана Гончара та партнера Mastercard: яким буде проєкт “Різдво. Ти не один”

Стали відомі подробиці проєкту Різдво Ти не один на 1+1 Україна

Проєкт "Різдво. Ти не один” на “1+1 Україна” занурить глядачів в українську історію та різдвяні традиції.

Поділитися:

Різдво – одне з найважливіших релігійних, культурних та сімейних свят в Україні. Воно супроводжується колядуванням, щедруванням, святковими обрядами, традиційними стравами та загалом особливою атмосферою. 

З нагоди зимового свята 1+1 media разом із музеєм Івана Гончара, Софійським Собором, а також за сприяння партнера Mastercard реалізує другу частину святкового проєкту "Різдво. Ти не один", який транслюватиметься 24 грудня о 21:00 на телеканалі “1+1 Україна”, ТЕТ та платформі Київстар ТБ. Дізнавайтеся далі, чим вражатиме подія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “1+1 Україна” готує прем’єру святкового проєкту “Різдво. Ти не один”

різдво

Особливі українські традиції

Із 2023 року в Україні офіційно відзначають Різдво 25 грудня, як і в більшості країн світу. Задля об'єднання навколо цієї важливої дати та популяризації українських традицій ми продовжуємо історію проєкту "Різдво. Ти не один". Розпочинається святкування у Софійському Соборі. Щоб створити родинний затишок та підтримати кожного українця, проєкт об’єднає героїв нового часу, артистів, ведучих, волонтерів, а разом з ними – усіх українців, аби разом зустріти Різдво. Вертеп, ведучі “Сніданку з 1+1” у святкових образах, Святвечір із приємними зустрічами, гостями та музичними номерами дозволяє зануритися в різдвяну атмосферу. Завдяки музею Івана Гончара ви також маєте нагоду дізнатися більше цікавого про історію і традиції свята.

Затишне різдвяне містечко

Із проєктом «Різдво. Ти не один» ваше свято буде масштабним та глибинним. Для створення особливого духу у центрі Києва побудовано різдвяне містечко з великими декораціями й тематичними зонами. Одним із таких чарівних місць є інсталяції Дідуха, створена партнером Mastercard у колаборації із Квіткарня Ю на території Софії Київської. Вона буде доступна для відвідування протягом зимових свят, а отже, кожен бажаючий зможе побачити Софію Київську, відчути атмосферу українського Різдва біля Дідуха та, звісно, сфотографуватись.

Солом'яний Дідух — автентичний символ свята Різдва. За традицією, як тільки вставала перша різдвяна зірка, 6 січня, до хати заносили святковий сніп – Дідух, промовляючи: «Дідух – до хати, біда – з хати». Наші предки вірили, що він впускав до хати мир, добробут та затишок. Зі старослов’янської Дідух означає "дух предків". Він уособлює місце для духів, дідів, захисників та покровителів будинку. Для його виготовлення брали колоски жита, вівса, пшениці, а прикрашали сухими квітами, ягодами калини, кольоровими стрічками. На території Софії Київської присутні великий та маленькі Дідухи в композиції з додатковими елементами, фігурками у стилі Різдва. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Цього року Різдво набуває ще більшої значущості та сили”: режисерка Катя Царик розповіла, яким буде проєкт “Різдво. Ти не один”

Улюблені хіти українських артистів 

Традиційні різдвяні пісні отримали нове звучання, а улюблені хіти наповнилися різдвяними мотивами! На глядачів чекають музичні вітання від улюблених артистів. Не пропустіть!

Різдво – це коли традиції об'єднують нас, а мистецтво робить життя яскравішим. Різдвяне містечко дарує незабутні враження, надихає і закутує у затишок. Проєкт “Різдво. Ти не один” вразить особливими гостями, серед яких перша леді Олена Зеленська, ведучими, колядками у сучасному музичному оформленні та добіркою із 12 страв від найвідомішого кухаря країни!

До того ж “Різдво. Ти не один” має благодійну місію. У межах проєкту збиратимуться кошти на допомогу діткам-вихованцям «Школи супергероїв», які потребують належного обладнання та умов для навчання. «Школа Супергероїв» відкриває можливість отримання освіти дітям, які перебувають на стаціонарному лікуванні по всій території нашої країни. До слова, лише на одне приміщення для дітей з онкологічними захворюваннями, яким не можна перетинатися з іншими, потрібно орієнтовно 800 000 грн.

Дивіться святковий проєкт “Різдво. Ти не один” 24 грудня о 21:00 на телеканалі “1+1 Україна”, ТЕТ та платформі Київстар ТБ.