Війна ближче, ніж вам здається: Алан Бадоєв представив документальну стрічку «Довга Доба» в штаб квартирі НАТО

Довга доба
Фільм "Довга доба" показали в штаб квартирі НАТО: подробиці

Документальну стрічку Алана Бадоєва та “1+1 Україна” “Довга Доба” показали в штаб квартирі НАТО в Брюсселі.

Поделиться:

Спецпоказ фільму відбувся напередодні другої річниці повномасштабного вторгнення в рамках стратегічного засідання послів та членів НАТО в Брюсселі. Перегляд фільму розпочався зі вступного слова Глави Місії України в НАТО Наталії Галібаренко та заступника помічника Генсека НАТО з питань громадської дипломатії Кармен Ромеро. 

Учора в Брюсселі відбувся історичний момент для українського кінематографа. Документальну стрічку Алана Бадоєва та каналу «1+1 Україна» було показано в Штаб Квартирі НАТО. Це чи не вперше, коли основний меседж засідання міжнародної спільноти формував фільм, створений з фактичних матеріалів 12 тисяч українців. 

Довга доба показали у штаб квартирі НАТО

Перегляд 120 хвилинної хроніки відбувся зі звернення режисера до світової спільноти.

Алан Бадоєв: «Дякую за можливість звернутись до вас. Це не просто стрічка, а послання світу. У ньому лунають голоси українців, у ньому зафіксовані вчинки українських людей на межі існування, у ньому відображені факти злочинів російській військових проти мирного населення моєї країни. Кожен кадр у фільмі знятий нашими героями на їх гаджети. Для того, щоб світ міг  відчути себе разом з українцями в тих умовах, в яких ми перебуваємо вже два роки. Ми створили Довгу Добу щоб ніхто не зміг переписати нашу історію і сказати що України не було. Просто зараз наші військові боронять кордони і ціною свого життя дарують нам час, щоб ми могли розповісти світу про Україну. Ще є час, але кожна секунда, це життя наших людей. І це не вислів це факт.

Тож вслухайтесь у голоси українців… Ми зібрали їх для вас в капсулу часу. Коли ви будете дивитися цей фільм памʼятайте, так виглядає боротьба за життя, за свободу, за майбутнє. Я хотів би, щоб світова спільнота усвідомлювала, що війна ближче, ніж вам здається. Я вважаю, що саме ви повинні донести до інших ідею про те, що за мир варто боротися. Дякую за вашу увагу!» - з такими словами закінчив спецвключення режисер. 

Кармен Ромеро, заступниця помічника Генерального Секретаря НАТО:

«Я дякую Алану та вашій команді за цей емоційний і глибоко зворушливий фільм, який є відвертим свідченням злочину та руйнування, мужності, життя та надії. Цей фільм передає, з одного боку, правду про кремлівський режим та його злочини. І хоробрість українського народу з іншого. З самого першого дня повномасштабного вторгнення росії позиція НАТО була рішучою і зрозуміло. Наш фундаментальний інтерес полягає в тому, щоб Україна виграла війну і здобула перемогу як незалежна і суверенна країна. Оскільки ми знаємо, що міцного миру не буде, якщо переможуть гноблення та тиранія, а авторитарні режими та лідери будуть вірити, що можуть отримати те, що хочуть, силою. Тож ще раз дякуємо, що ви з нами!»

Кармен Ромеро, заступниця помічника Генерального Секретаря НАТО

Після трансляції фільму в Брюсселі посли та представники країн-членів НАТО були приголомшені долями та відвагою героїв “Довгої Доби”, цікавлячись, як склалося подальше життя задокументованих українців. Стрічка, ідея якої була побудована на силі єднання нашого народу, продовжує нести голоси українців у світ, досягаючи своєї основної місії. 

Нагадаємо, що телевізійна прем’єра документальної стрічки “Довга Доба” відбудеться 24 лютого о 22:00 на каналі “1+1 Україна”. Також з 24 лютого стартують перші міжнародні кінопокази фільму, які пройдуть у Болгарії, Туреччині та  Данії. 

Новости по теме