5 найяскравіших історій ресторанів, які змінила програма «На ножах»

Ольга Фреймут і Дмитро Борисов - 5 найяскравіших історій ресторанів "На ножах"

Дивіться, чи витримали повторну перевірку ресторани, які змінили Діма Борисов та Ольга Фреймут

Поделиться:

Два роки тому Ольга Фреймут та Дмитро Борисов взялися рятувати українські ресторани, що перебували на межі розорення. За два сезони проекту «На ножах» команда оновила 20 закладів. Ресторани отримали другий шанс полонити серця своїх відвідувачів. Та чи кожен заклад зміг цим скористатися? Ольга та Дмитро знову вирушили до найякравіших ресторацій для їх повторної перевірки.

Для мене важливо, коли телебачення виходить за межі телебачення. Коли робота в кадрі стає соціальною. Цей проект мав великі амбіції. Хотілося не просто прийти й показати шоу. Хотілося показати, що зміни можливі тут і зараз, – зізналася Ольга Фреймут.

 

1. Найзворушливіша історія сезону

Дмитро Борисов та Ольга Фреймут повернулися до Черняхова, де іранець Хамед та його дружина-українка Катерина заснували ресторан «Гудзон». Команда «Ножів» перетворила звичайний заклад на смарт-кафе, пізнавальний простір для відпочинку всією родиною – Food Club. Тепер тут щосуботи проходять різні майстер-класи. Завдяки проекту подружжю вдалося знайти спільну мову з мером міста, який виконав обіцянку не заважати діяльності кафе.

Тут цікава атмосфера, гарний інтер’єр, є багато ігор для дітей, – говорить відвідувач Food Club.

Ольга Фреймут знову завітала на кухню закладу та порадила його працівникам натренувати охайність, купити потужну витяжку та бокси для продуктів. Натомість Дмитро Борисов передав Хамеду сертифікат на навчання у Borysov Academy.

Згадуючи Хамеда, я згадую себе в молодості. Коли використовуєш будь-яку можливість стати біля плити та приготувати якусь страву. Хамед горить справою. Думаю, можливість розвиватися в цьому напрямі для нього дуже важлива, – вважає Діма Борисов.

Незважаючи на успішність і корисність Food Club, після зйомок фінальної програми адміністрація Будинку культури, де знаходилося кафе, розірвала контракт із подружжям. Тепер Хамед і Катерина змушені переїхати до нового приміщення.

Читайте також: Діма Борисов показав свій заміський будинок та познайомив із родиною (фото)

2. Історія найуспішнішого проекту

Команда «Ножів» перетворила полтавський заклад «Апельсин» на італійську «Пастерію». Ребрендинг додав ресторації неабиякої популярності. Нині тут можна посмакувати стравами італійської кухні від нового шеф-повара закладу – такою можливістю скористався і Діма Борисов. Експерт залишився задоволеним пастою, яку йому запропонували скуштувати, та був приємно здивований, що в ресторані печуть хліб. «Хліб має класний вигляд, хрустку скоринку. Якщо в ресторані випікають такий хліб, то, як на мене, в Полтаві це точно один із найкращих закладів», – похвалив рестораторів Діма Борисов.

3. Найабсурдніша історія сезону

Свого часу команда «Ножів» була здивована поєднанням непоєднуваного у тернопільській «Каруні» – ресторан у фітнес-клубі годував відвідувачів шкідливою їжею. Дімі Борисову та Ользі Фреймут таки вдалося вгамувати пристрасті між працівниками закладу та створити найздоровійший проект за час існування шоу.

Думаю, заклади здорового харчування набуватимуть популярності. У них є великі перспективи, – вважає відвідувач «Фізкультури».

Ніде правди діти, деякі відвідувачі ресторації хочуть бачити старе «поживне» меню. Однак «Фізкультура» не звертає з обраного шляху: сьогодні тут подають виключно корисні страви та навіть здорові десерти власного виробництва.

«Фізкультура» також успішно пройшла контрольний тест на чистоту від Ольги Фреймут, яка залишила під столами закладу жувальні гумки.

4. Історія про одержимого кухаря

Ресторан «Котлета» у Житомирі навдивовижу здивував Ольгу та Дмитра кулінарними експериментами шеф-повара закладу Івана. Саме тут можна було скуштувати найрізноманітніші види котлет – навіть котлету з шоколадом.

Команда «Ножів» подарувала котлеті новий імідж та залишила відкритим питання, хто ж керуватиме кухнею оновленого фарш-бару – шеф Іван чи кухарка Олена.

Попри те, що зміни позитивно вплинули на ресторацію, її власник Андрій усе ж не зовсім прислухався до порад Ольги Фреймут і дещо повернувся до звичного меню.

5. Історія вірменського ресторану з упертим власником

Ресторан «Нур» (колишня «Трійця») на Київщині запам’ятався глядачам упертим та емоційним власником закладу Мушегом. Перед командою «Ножів» постало складне завдання: не лише вгамувати запал цього вірменина, а й допомогти покращити подружнє життя Мушега та його дружини Маріне. Остання працювала на кухні «Трійці» зранку та до ночі, не знаючи вихідних.

Прибувши до ресторану знову, Ольга Фреймут була вражена не лише чистотою на кухні, а й душевною атмосферою, що запанувала у закладі.

Ми дуже хотіли пригостити Олю. Щоби вона могла оцінити нашу кузню, нашу гостинність. Сподіваємо, що український народ нас зрозуміє, - говорить Мушег.

Власники ресторану намагалися всіляко задовільнити Ольгу Фреймут: пригостили ведучу коронриими стравами закладу – хачапурі, пловом, шашликами, долмою. До того ж Мушег подарував чарівному інспектору квіти: «Хочу, щоби ви завжди були коханими. Щоби ваш чоловік міг втратити свідомість від кохання до вас, як я втрачаю її через свою дружину, скажу чесно».

Читати також: Вагітна Ольга Фреймут поділилася зворушливим фото з чоловіком