Для кожного героя серіалу "Величне століття. Роксолана" було створено 200 костюмів

Величне століття. Роксолана
Для кожного героя серіалу "Величне століття. Роксолана" було створено 200 костюмів

У цю телеісторію творці вклали не тільки душі, а й титанічні зусилля, безцінний час і захмарні гроші. 

Поделиться:

Глядачі з усього світу із задоволенням стежать за гарячими турецькими пристрастями, жорсткими мусульманськими традиціями і небувалою розкішшю, якими славиться популярний серіал "Величне століття Роксолана".

У цю телеісторію творці вклали титанічні зусилля, безцінний час і захмарні гроші.

Про улюблений проект у цифрах розповіли журналісти vokrug.tv.

200 костюмів

За чотири роки знімання серіалу для кожного героя було створено 200 костюмів. Вбрання шили з дорогих італійських тканин - Valentino, Christian Dior, Dolce&Gabbana – вартістю 3-3,5 тисячі євро за метр! На один лише кафтан для Султана витрачали 6,5 метрів такої тканини. Костюмів накопичилося так багато, що зберігають їх у чотирьох кімнатах.

3000 головних уборів

Для героїв "Величного століття" було створено 3000 головних уборів. "На одну корону припадало до 5 тисяч напівдорогоцінних камінців", - розповідає дизайнер Мюджела Мерт. Над створенням кожного головного убору працювало три майстри: один малював ескіз, другий створював металевий каркас, а третій добирав і вставляв каміння.

6000 квадратних метів

Декорації "Величного століття" охоплюють 6000 квадратних метів. На території близько 4 тисяч метрів було відтворено інтер'єри відомого Стамбульського палацу Топкапи, де живуть герої серіалу.

3 міста

Прихильники серіалу зможуть відвідати музей "Величного століття", у якому буде виставлено костюми, прикраси, предмети інтер'єру. Зробити це можна буде у трьох містах: Стамбулі,. Москві й Дубаї.

 Дивіться "Величне століття. Роксолана" із понеділка по п'ятницю на "1+1". Віднедавна у ефірі одразу по дві серії поспіль.