1+1 покаже "Крик сови" з Андрієм Мерзлікіним і Марією Мироновою!

1+1 покаже "Крик сови" з Андрієм Мерзлікіним і Марією Мироновою!

З понеділка, 11 листопада, на каналі 1+1 стартує прем'єра детективного серіалу "Крик сови" режисера Олега Погодіна.

Поделиться:

З понеділка, 11 листопада, на каналі 1+1 стартує прем'єра детективного серіалу "Крик сови" режисера Олега Погодіна. У головних ролях Андрій Мерзлікін, Марія Миронова та Євген Дятлов.

Дія цього захопливого багатосерійного фільму відбувається в 1957 році. У невеликому містечку Острів Псковської області скоєно низку загадкових злочинів. Під час одного зіткнення з бандитами тяжко поранено працівника міліції капітана Сиротіна (Євген Дятлов). За розслідуванням цієї історії беруться міліціонер Балахнін (Андрій Мерзлікін) і працівник обласного КДБ Мітін (Сергій Пускепаліс).

- "Крик сови" виходить за рамки детектива в загальнолюдську площину, - розповідає режисер картини Олег Погодін. - Мені подобаються фільми, які викликають неоднозначну оцінку, де герої неоднозначні, а не просто погані чи хороші. Мітін (Сергій Пускепаліс) - складний персонаж. Ревізіоністський образ працівника КДБ. У нього є своє ставлення до людей, своя драма і своя правда. Герой Андрія Мерзлікіна - Андрій Балахнін – абсолютно точно людина свого часу: непутящий, щира душа, такий трохи шукшинський персонаж. Він живе, не замислюючись, не придивляючись. Андрій Мерзлікін - надзвичайний актор, він розкрився на 120 відсотків.

- Олег Погодін - чудовий режисер. Я знаю його вже десять років. Він людина енциклопедичних знань кіно, життя, людей. Звичайно, я неймовірно зрадів, коли Олег подзвонив мені й запропонував попрацювати. Тим більше, що історія цікава - 1957 рік, Псков, свого часу окупована територія. Як мені здається, в цій ролі я відкрився з нового боку, - каже про роботу над серіалом актор Андрій Мерзлікін.

Сценарій фільму "Крик сови" мінявся у процесі зйомок. Актори не знали, якою буде розв'язка фільму і хто виявиться головним лиходієм, - все це додавало інтриги. Знімали серіал на Новій Ладозі, за 250 км від Санкт-Петербурга. Місто має дивовижну фактуру, але дуже суворий клімат. За час роботи над стрічкою режисер фільму Олег Погодін переніс дві пневмонії. Він відмовився лягати в лікарню. Оператор Володимир Башта ("Кандагар", "Брестська фортеця") та актори обговорювали знімальний процес в готелі у захворілого режисера.

Дивіться серіал "Крик сови" з понеділка по четвер о 20:15 на каналі 1+1 одразу по дві серії!