5 головних новин тижня: заборона смартфонів у Франції, доля Авдіївки та знищений Цезар Куніков

Головні новини тижня з 12 по 18 лютого: Франція без смартфонів, доля Авдіївки

Головні новини тижня з 12 по 18 лютого, які ви могли пропустити.

Поделиться:

У Франції хочуть заборонити використання смартфонів

У французькому містечку Сен-Порт хочуть заборонити використання смартфонів у громадських місцях. За заборону використання смартфонів у громадських місцях проголосували мешканці міста. Щоправда, із 2 000 жителів у голосуванні взяли участь лише 277 людей, але результати можуть вплинути на кожного.

Доля Авдіївки

Ще від 2014 року росіяни намагалися захопити Авдіївку. Всі ці роки українські війська утримували місто. Найважче було останні п'ять місяців — у жовтні 2023 року окупанти почали активний наступ. Через загрозу оточення українські військові вийшли з Авдіївки. Відповідне рішення ухвалив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. ЗСУ зайняли більш вигідні позиції, з яких продовжать нищити окупанта.

НАТО збільшує допомогу Україні

15 лютого в Брюсселі відбулася рада "Україна — НАТО", а також зустріч міністрів оборони країн Альянсу. Пообіцяли створити новий тренувальний центр на території Польщі по обміну досвіду з українськими військовими, збільшити кількість постачання дронів та нові пакети допомоги від партнерів.

Цезар Куніков знищено!

У ніч на 14 лютого, Головне управління розвідки Міноборони України атакувало десантний корабель окупантів «Цезар Куніков».

Україна розглядає варіант економічного бронювання від мобілізації

В Україні продовжується активний процес мобілізації, але для збереження економіки країни на кожного військового потрібно не менше чотирьох цивільних працівників для збереження економіки. Офіс президента та ініціативно група у Верховній Раді розглядають процедуру “Економічного бронювання”. Дізнайтеся деталі у відео.

Новости по теме