5 найкращих фільмів Люка Бессона

5 найкращих фільмів Люка Бессона

Французький режисер вивів європейське кіно на новий рівень.

Поделиться:

Люк Бессон колись хотів стати спеціалістом із утримання дельфінів. Через нещасний випадок чоловік так і не зміг реалізувати свою мрію. Проте він став батьком Європейського Голлівуду.

Люк Бессон відкрив таланти юної Наталі Портман і красуні Мілли Йовович. Режисер досконало поєднує непоєднуване та не боїться експериментувати.

ЛЕОН, 1994

Слоган: Ви не можете зупинити того, кого не видно.

Леон – професійний вбивця, який не відчуває ні співчуття, ні симпатії до людей. Усю свою любов він віддає старим фільмам і кімнатній рослині.

Життя Леона кардинально змінюється, коли він знайомиться з дівчинкою Матільдою. Її сім'ю розстріляли поліцейські, замішані в торгівлі наркотиками.

Чоловіку вперше доведеться жити з людиною, а не працювати з нею. Чи зможе маленька дівчина змінити затятого вбивцю?

П'ЯТИЙ ЕЛЕМЕНТ, 1997

Слоган: Ми мусимо ЦЕ знайти.

Кожні п'ять тисяч років відкриваються двері між вимірами і темні сили прагнуть порушити гармонію, що існує. Кожні п'ять тисяч років Всесвіту потрібен герой, здатний протистояти цьому злу.

XXIII століття. Нью-йоркський таксист Корбен Даллас повинен вирішити глобальне завдання – врятувати весь світ. Адже Зло загрожує знищити усе людство.

Перемогти Зло можна тільки тоді, коли хтось об'єднає чотири елементи (вони ж стихії – земля, вода, повітря і вогонь) і додасть до них загадковий п'ятий елемент.

БЛАКИТНА БЕЗОДНЯ, 1988

Слоган: Небезпека, як і пристрасть, може далеко зайти.

Двоє друзів – Енцо Молінарі і Жак Майоль – разом росли на одному з грецьких островів. Батько Жака, пірнальник, загинув при зборі устриць через несправність обладнання.

Минають роки, хлопчики вже виросли і знову зустрічаються. Обидва стали пірнальниками. Симпатична працівниця страхового агентства Джоан, закохується в Жака з першого погляду і їде за ним з Перу в Сицилію, де і стає свідком початку небезпечного двобою між друзями.

Від Жака вона вже чекає дитину, а друзі пірнають все глибше. Для Жака і Енцо блакитна безодня краще, ніж життя на землі.

ЖАННА Д'АРК, 1999

Реалістична і химерна атмосфера батальних сцен, приголомшлива глибина візуальних образів і динамічна музика переносять глядача на п'ятсот років тому, туди, де звуки молитов заглушаються дзвоном мечів і де безпросвітні ночі освітлюються полум'ям багать, що пожирають безневинних жертв.

ЛЕДІ, 2011

Слоган: Від домашнього арешту – в парламент.

Історія кохання Аун Сан Су Чжі та її чоловіка Майкла Ейріса. Ні відстані, ні довгі розлуки, ні ворожий політичний режим не змогли зруйнувати їхню любов.

У той же час, це епічна історія про жінку, завдяки якій в Бірмі (сучасна М'янма) з'явилася демократія.

Це історія любові і людського взаєморозуміння на тлі політичних пертурбацій.

Дізнавайтеся більше про роль Мішель Йєо в драмі Люка Бессона Леді сьогодні о 2:55 на 1+1.

Новости по теме