Як планувати безпечний маршрут під час повітряних тривог: практичні поради

Як планувати безпечний маршрут до роботи та додому під час повітряних тривог?

Поделиться:

Повітряні тривоги не мають графіку та можуть застати нас у будь-який момент життя. Як вберегти себе від небезпеки, якщо під час оголошення сигналу ви знаходитеся далеко від дому? Пропонуємо кілька простих порад, які допоможуть вам перестрахувати себе та близьких.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які області були "найтривожнішими" у 2023 році: статистика

Як планувати безпечний маршрут під час повітряних тривог

1. Знайдіть найближчі укриття.

Визначте найближчі до вашого дому, роботи та інших часто відвідуваних місць укриття. Це можуть бути бомбосховища, підвали, метро, ​​або інші захисні споруди. У цьому вам допоможуть різноманітні онлайн-карти та списки адрес. Знайти їх можна на офіційних сторінках місцевої влади. Завантажте мапу на телефон, а краще запам'ятайте, куди можна бігти у разі чого.

2. Оберіть альтернативні маршрути.

Розробіть кілька альтернативних маршрутів до роботи та додому, щоб мати можливість змінити курс у разі небезпеки. Хоч країна-агресор часто цілить і по цивільним об'єктам, та краще перестрахуватися та обирати шлях подалі від військових об'єктів та інших потенційних цілей.

3. Слідкуйте за новинами та повідомленнями.

Завантажте на телефон мобільний додаток "Повітряна тривога". Підпишіться на офіційні канали влади у Telegram, Facebook та інших соціальних мережах. Інформація — запорука холодної голови та відносного спокою.

4. Обговоріть план дій з членами вашої сім'ї або друзями.

Одна з найбільших проблем під час повітряних тривог це хвилювання за родину. Тому корисним буде наперед продумати, як кожен з вас буде діяти у разі небезпеці. Планування та підготовка є ключовими факторами для вашої безпеки під час загрози.

Підвал

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Карта повітряних тривог: де дивитися онлайн

Мапа укриттів

Наводимо ресурси з картами укриттів у деяких містах та областях України:

Мапа

Фото: Freepik

Новости по теме