На Дмитра Комарова чекає нова афера

На Дмитра Комарова чекає нова афера

Можливо, десь у паралельному всесвіті DC або Marvel ти герой у масці та з суперздібностями, але в Америці 70-х - лише гладкий, лисуватий шахрай Ірвінг Розенфельд, якому належить мережа хімчисток у Нью-Йорку.

Поделиться:

Можливо, десь у паралельному всесвіті DC або Marvel ти герой у масці та з суперздібностями, але в Америці 70-х  лише гладкий, лисуватий шахрай Ірвінг Розенфельд, якому належить мережа хімчисток у Нью-Йорку. Та від цього твій світ не виглядає більш справжнім.

Не обманює Ірвінг лише своє серце, яким, у свою чергу, володіє його не менш винахідлива та спокуслива партнерка Сідні Проссер. Стосунки між героями дуже імпонують зірковому гостю "Підпільної імперії" Дмитру Комарову. Разом із глядачами "1+1" ведучий "Світу навиворіт" і справжній авантюрист дивитиметься комедію про пройдисвітів екранних  "Аферу по-американськи".

Андрій Алферов продовжує знайомити з творчістю режисера Девіда Расселла. Сьогодні опівночі Дженніфер Лоуренс і Бредлі Купер поступаються місцем Крістіану Бейлу та Емі Адамс, хоча вони і залишаться на других ролях.

Видатний шахрай і його не менш винахідлива спокуслива партнерка потрапляють до рук молодого навіженого агента ФБР, який примушує їх співпрацювати з ним і допомогти в затриманні декількох корумпованих політиків.

"Дещо з цього відбулося насправді",  зазначають на початку фільму. Реальні події, до яких відсилає сюжет,  операція ФБР 1970-80-х років, яка дістала назву "Абскам" (від англ. Abscam – назва підставної арабської фірми "Абдул Ентерпрайз Лтд" та слова "афера"). Близько двох років співробітники бюро за допомогою засудженого афериста Мелвіна Вайнберга записували на камеру факти отримання хабарів від арабської компанії високопоставленими політиками та бізнесменами. За цей час вдалося викрити близько тридцяти хабарників.

Режисер Девід Рассел зібрав на знімальному майданчику "фантастичну четвірку". Виконавці головних ролей  усі лауреати найпрестижніших нагород у світі кіно. Крістіан "Бетмен" Бейл погладшав для ролі на 18 кілограмів і приміряв накладну лисину. Роль його дружини виконала тричі номінована на "Оскар" сойка-переспівниця Дженніфер Лоуренс, а коханку зіграла Емі Адамс, що претендувала на нагороду п'ять разів. Бредлі Купер, який отримав роль докучливого агента ФБР, відмовився від перуки й сам завивав волосся на папільйотки. Крім незвичайних зачісок, тут носять вельветові піджаки та шийні хустки, а вирізи на жіночих сукнях не просто глибокі, а дуже, дуже глибокі.

Часу, щоб дивитися фільми, у ведучого "Світу навиворіт" небагато - він готує для глядачів новий сезон, прем'єра якого призначена на 29 березня. "Чим більше в моєму особистому житті кіно, тим більше особистого життя. А значить, що, коли кіно є в моєму житті, це добре. І погано, коли його немає",  жартома каже Дмитро. Про фільми, які сформували його глядацьку свідомість і надихали перед експедицією в Латинську Америку, він розповість Андрію Алферову одразу після "Світського життя з Катериною Осадчею".

ДОВІДКА

"Афера по-американськи"  кримінальна кінокомедія американського режисера Девіда Расселла. Фільм став рекордсменом за кількістю номінацій на премію "Оскар" у 2014 року  він отримав номінацію в десяти категоріях, проте не переміг у жодній. Найвизначнішою нагородою став "Золотий глобус" за найкращий фільм.

ТЕКСТ: ДАРІЯ МЕЛАНЬЇНА