"Битва хорів": у фіналі зустрінуться Львів, Донецьк та Сімферополь

"Битва хорів": у фіналі зустрінуться Львів, Донецьк та Сімферополь

Одеський хор під керівництвом Гаріка Кричевського вибув з боротьби за крок до фіналу.

Поделиться:

У грандіозному фіналі "Битви хорів" за 500 000 гривень будуть змагатися одразу три команди - хор Руслани зі Львова, Ірини Білик з Сімферополя та донетчани під керівництвом Злати Огневич.

За крок до фіналу боротьбу припинив одеський хор Гаріка Крічевського.

Ефір 29 грудня побив усі рекорди за драматичністю. Кожна команда виконала по дві пісні, оцінки за які сумувалися. Тема виступів - Новий рік.

Цього разу хор Руслани пережив справжній шок. Через тривалу нічну варту на Євромайдані співачка серйозно захворіла. Свій хор вона приїхала побачити по дорозі до лікарні. 

"Я приїхала, щоб у вас не було паніки. Інструкція на найближчі дні: вам потрібно думати тільки над вашим станом емоційним, не сваритися за цей час, навіть забороняю один на одного піднімати голос", - давала настанови Руслана. А на прощання пожартувала: "Не сумуйте - я вам буду снитися!"

Свою команду тренер-революціонерка побачила вже на самому ефірі. І їй все ще важко було говорити.

Тим часом Ірина Білик зібрала свій чоловічий хор навколо ялинки. Вона вирішила, що колективне прикрашання створить той новорічний настрій, який так потрібен її команді для виступу.

Однак головний сюрприз - приберегла на потім. Адже пісню Вєрки Серючки "Новогодняя" у виконанні її хору спочатку не впізнав ніхто. Білик додала кавказьких мотивів і кавказької хореографії. Судді зізнавалися: вони в приємному шоці.

А Злата Огневич спочатку чаювала зі своїм хором, а потім відправила підопічних за подарунками. Веселощі продовжилися і під час виступу. Що теж дуже порадувало журі.

А ось команда Гаріка Кричевського отримала величезну порцію критики. Хоча перед цим тренер доклав максимальних зусиль, аби підняти бойовий дух підопічних.

Михайло Турецький не стримався і розніс виконання одеситами новорічного хіта Happy New Year в пух і пір'я.

"Вокал був кривуватий, друзі. Акомпанемент заважав мелодії. В роті - каша. Пісню вивчили погано. У порівнянні виглядає не дуже, - сказав він. - Оцінка не буде високою".

Так і сталося. У підсумку хор Гаріка Крічевського отримав найнижчі бали.

За право залишитися на проекті одесити змагалися з хором із Сімферополя. Однак більшість глядачів проголосували за те, щоб у фінал вийшли підопічні Білик.

Вже наступної неділі, 5 січні, відбудеться неймовірний фінал "Битві хорів". За звання найкращого хору країни команди будуть змагатися у прямому ефірі, а переможець буде визначений шляхом глядацького телефонного та смс-голосування.

Нагадаємо, команда, яка переможе у "Битві хорів" отримає 500 000 гривень на розвиток колективу.

Оцінки суддів у півфіналі

Хор Руслани, м. Львів:

пісня "Тиха ніч" - 30 балів;

пісня Let it Snow - 30 балів.

Хор Злати Огневич, м. Донецьк:

пісня We Wish You a Marry Cristmas - 29 балів;

пісня "Белая зима" - 30 балів

Хор Ірини Білик, м. Севастополь:

пісня Last Cristmas - 28 балів;

пісня "Новогодняя" - 29 балів.

Хор Гаріка Кричевського, м. Одеса:

пісня "Cеренада" (Historia de un amur) -  29 балів;

пісня Happy New Year - 26 балів.

Нагадаємо, повний випуск "Битви хорів" онлайн дивіться на сайті 1+1 у розділі "Відео".