Олексій Мочанов: Не читайте цього, будь ласка

Олексій Мочанов: Не читайте цього, будь ласка

Сьогодні у "Підпільній імперії" один з найвпливовіших польських режисерів і його адаптація модної французської п'єси.

Поделиться:

Сьогодні у "Підпільній імперії" один з найвпливовіших польських режисерів і його адаптація модної французської п'єси. 

Навіть якщо посадити Романа Поланські під домашній арешт, то він неодмінно влаштує "Різанину" з Джоді Фостер, Кейт Вінслет, Крістофером Вальцем і Джоном Рейлі. А чим ще зайнятися європейцеві, чекаючи екстрадицію в США?

Дві подружні пари збираються в затишній нью-йоркській квартирці, щоб цивілізовано обговорити за філіжанкою кави поведінку своїх синів, які побилися. В основі фільму Поланські лежить французька п'єса "Бог різанини". Це розмовна комедія про кризу середнього віку та хльосткий памфлет проти громадянського суспільства. В екранізації Поланські - ще й спроба дати по зубах усім тим, хто без суду й слідства любить покричати: "Винен!" Домашній пиріг Джоді Фостер виконує роль люльки миру, але чим менше місця в чотирьох стінах, тим дратівливішим стає Бог різанини, а моменту, коли Кейт Вінслет стане від пирога буквально вивертати, вже не уникнути.

Фільм триває лише вісімдесят хвилин, але цього часу героям цілком достатньо, щоб щиро, від усієї душі зненавидіти одне одного. Не одна пара іншу, а саме одне одного. Якщо в першій дії "п'єси" ще можна було залишатися неупередженим і спостерігати зі свого місця за трагікомедією чужих людей, то коли колишні вороги стають по одну сторону гендерних барикад, ніяк не вийде почуватися байдужим.

Зірковий гість "Підпільній імперії" не радив би вам читати цей анонс. Олексій Мочанов зізнається, що в його житті фільм ще жодного разу не був на схожий на те, що про нього пишуть. Сьогодні опівночі він скаже Андрію Алферову все, що думає про Романа Поланські, блокбастери, цілком зняті на фоні "зелених простирадл" та найкращі фільми з Джекі Чаном.

ТЕКСТ: ДАРІЯ МЕЛАНЬЇНА