Ідеальний сніданок школяра: поради дієтолога

Ідеальний сніданок школяра: поради дієтолога

Галина Незговорова розповіла про дитяче харчування

Поделиться:

Нещодавно на Форумі видавців у Львові Руслан Сенічкін презентував свою другу кулінарну збірку "Сніданки для дітей". Співавтором цієї книги стала дієтолог Галина Незговорова, як знає все-все про харчування малечі, зокрема школярів. Українські матусі ще під час зустрічі на сімейному фестивалі в Києві дізналися, що варто давати із собою учням. А у інтерв'ю ivona.bigmir.net Галина розповіла, чим дітлахи мають снідати, щоби бути здоровими та енергійними.

"Є два типи людей: ті, хто не снідає, і ті, хто без їжі зранку не може. Але для дітей такий підхід - табу. Дитина обов'язково повинна поснідати. Якщо вона не поїсть вдома, то ви повинні точно знати, що це відбудеться в дитячому садку чи школі.

Бажано, щоб малюк прокидався за 30-40 хвилин до сніданку. Ваше головне завдання - зробити так, щоб йому сподобався запах з кухні. Напередодні важливо обговорити, чим ви будете снідати.

У жодному разі не можна змушувати малюка їсти. Запропонуйте йому яку-небудь кашу, краще молочну або щось із яєць. Можна харчуватися зранку сухими сніданками з молоком, тільки перевіреного виробника. Із напоїв можна давати молоко, какао, чай (тільки не в пакетиках), компот", - порадила дієтолог. А також перелічила продукти, які малечі варто вживати восени.

Так, у раціоні дошкільняти чи школяра цієї пори, за словами Галини, обов'язково мають бути овочі, фрукти і ягоди.

"Їх потрібно вживати, щоб насичувати організм необхідними вітамінами і мінералами", - пояснила Незговорова.