Де Потап зустрінеться з Джоні Деппом?

Де Потап зустрінеться з Джоні Деппом?

Щоп'ятниці ведучий "Підпільної імперії"  Андрій Алферов дивиться кіно разом з тими, на кого дивимося ми.

Поделиться:

Щоп'ятниці ведучий "Підпільної імперії" Андрій Алферов дивиться кіно разом з тими, на кого дивимося ми.


Гість "Підпільної імперії" сьогодні - Олексій Потапенко. Музикант та шоумен, відомий країні як Потап. Для перегляду Андрій Алферов запропонував йому, на перший погляд, дуже "жіночу" екранізацію роману письменниці Джоан Гарріс про вродливу шоколадницю у червоних черевичках та з обличчям Жюльет Бінош. Вона разом з донькою переїжджає до містечка, де живуть самі лише ханжі та ксенофобія. Запах какао-бобів із цукерні лякає їх так само, як запах сіри у пеклі. Головна героїня готує шоколад для мешканців, доти випадково не зустрічає людину, яка сама здатна вгадати її бажання.

Шведський режисер Лассе Галльстрема починав з кліпів для гурту ABBA, а потім навіть зняв для нього великий музичний фільм. Згодом він перебрався до Сполучених Штатів, де подарував маленькому Леонардо ДіКапріо роль, що принесла йому першу номінацію на "Оскар". До рецепту "Шоколаду" за Лассе входять француженка Жюльет Бінош, британець Альфред Моліна та американець Джоні Депп.

"Це такий погляд крізь кулінарію на стосунки чоловіка та жінки, Європи та Америки, культури та ксенофобії. Я сам у Франції буваю часто і весь час стикаюся з тим, що речі, які традиційні для французів, для американців стають катастрофою. Я це кіно саме так розумію. А ще це кіно про кохання, звісно", - зазначає Олексій Потапенко

Важко повірити, що музикант, починаючи свій шлях, відчував себе "білою вороною", та пройшов, за власними словами, "жорна артхаусності", поки вітер для нього не змінився, як у фільмі Галльстрема.

Що спільного між піратом Ру у виконанні Джоні Деппа та зірковим гостем "Підпільної імперії", глядачі "1+1" дізнаються сьогодні опівночі, одразу після випуску "Світського життя" з Катею Осадчою.