Дивіться ексклюзивне інтерв'ю жертви "караванського стрілка"

Дивіться ексклюзивне інтерв'ю жертви "караванського стрілка"

Журналісти програми "Гроші" взяли ексклюзивне інтерв'ю в єдиного охоронця, який лишився живим після нападу "караванського стрілка"

Поделиться:

Журналісти програми "Гроші" взяли ексклюзивне інтерв'ю в єдиного охоронця, який лишився живим після нападу "караванського стрілка".

Павло Феденков після караванської стрілянини майже рік переховувався на дачі під Києвом і відмовлявся спілкуватися з журналістами. Вперше саме програмі "Гроші" чоловік розповів усі подробиці, які міліція приховала від людського осуду.

Того дня, коли до їхнього магазину прийшов Ярослав Мазурок, Павло був на зміні. Саме він затримав стрільця біля кас супермаркету і повів його в кімнату охорони, а вже за кілька хвилин отримав 2 кулі: в шию та легеню.

Переглядаючи разом з журналістом відео, відзняте того дня в "Каравані", Павло коментує кожну секунду зображення, озвучуючи суперечливі факти.

На думку Феденкова, Мазурок чекав, коли його зупинить охорона: "Він вийшов і зупинився. Дивився на мене, ніби чекав чогось подібного".

В кімнаті охорони затриманий, показуючи свої речі, виклав на стіл ключі від "Тойоти". Міліція жодного разу не афішувала цієї дрібниці. Можливо, тому що дружина Мазурка переконала, що у її чоловіка машини не було?

Коли охоронці попросили правопорушника просто оплатити вкрадений товар, чоловік відмовився, хоча в гаманці мав гроші, а коли почув, що мають викликати міліцію – почав стріляти.

"Я не думаю, що звичайний будівельник, який стіни шпаклює, зможе за ці долі секунди зорієнтуватися, що треба якось викрутитися і стріляти. Він стрельнув і не промазав, він впевнено клав пулю", - запевняє охоронець.

Відео обривається після того, як Мазурок вибігає з кімнати охоронців. Вирізаний шматок і досі тримають під грифом таємності. І, мабуть, не дарма. Адже Павло запевняє, що коли стрілок вибіг з магазину, поряд стояло кілька міліціонерів, які навіть не думали його ловити…

"Хлопці сказали міліціонерам, що ось цей чоловік стріляв, але ніхто не відреагував, розвернулися й поїхали", - каже Павло.

Виникає питання, чому ж "караванського стрілка" не затримали з самого початку? Міліціонери злякалися, чи, можливо, вбивцю треба було відпустити?

Павло єдиний із живих, хто бачив тоді з близька вбивцю. Він єдиний, хто може чітко його опізнати. І на противагу міліції, Феденков вкотре запевняє, що ні в померлому, ні з фото живого Мазурка не впізнав "караванського стрілка".

"Мені показали фотографію. Я сказав, що це не він. Слідчий дав мені папірець - я підписав і все. І слідчому говорив, що я його не впізнав, і казав, а як же бути з тим, якщо, наприклад, ця людина знову десь з'явиться? Як ви будете це пояснювати?".

Натомість міліція вкотре звітувала, що свідок Феденков впізнав Мазурка, а разом з тим накинула на померлого чоловіка ще 8 убивств і два напади, які сталися в Києві за останні 10 років.

В той же час Павло Феденков впевнений, що справжній вбивця живий і ніхто не знає, де і коли він з'явиться та в кого буде стріляти знову…