Джансу Дере: "Спочатку була Сила, а потім вже "Роксолана"

Джансу Дере: "Спочатку була Сила, а потім вже "Роксолана"

В понеділок 1 липня на 1+1 стартує сенсаційний турецький серіал "Сила. Повернення додому".

Поделиться:

Турецька актриса Джансу Дере з обійм султана Сулеймана потрапила прямісінько на весілля з іншим. В понеділок 1 липня на 1+1 стартує сенсаційний турецький серіал "Сила. Повернення додому". Джансу розповіла українським журналістам, що історія її героїні Сили є типовою для Туреччини. А ще актриса дуже здивувалася, дізнавшись, що означає імя її героїні українською.

Напередодні прем'єри з актрисою поспілкувалася "Комсомольская правда в Украине".

- Джансу, на відміну від "Роксолани", де ви любили Сулеймана, в "Силі" вас хочуть видати заміж за малознайомого чоловіка. Яка роль далася складніше?

- Насправді серіали знімали в іншому порядку: спочатку була "Сила", а потім вже "Величне століття. Роксолана". Але я ніколи не проектую на себе долі своїх героїнь: адже ми дуже різні люди, живемо в різний час. Я просто думаю про те, як повинна вести себе людина в тих чи інших обставинах. Граючи роль, я уявляю собі Фірузе, яка живе в часи султана Сулеймана, або Силу, виховану в Стамбулі і силою видану заміж. Але я ні в якому разі не уявляю собе Джансу, яка закохана в султана або яка розгублена і не знає, як жити далі.

- А Джансу завжди знає, що робити далі?

- Мені соромно це говорити, але в Туреччині жінка дуже часто робить не те, що вона хоче робити. Звичайно, для великих міст, таких як Стамбул, Анкара, Анталья, подібні історії стали вже рідкістю. Але в основному дівчат дійсно часто видають заміж не за тих, за кого вони хочуть.

- У вашому сімейному колі були подібні історії?

- На щастя, ні. Але ось у Мардіні, де проживала Сила, це трапляється досить часто. І це вважається нормою.

- До речі, а знаєте, що означає ваше ім'я українською?

- Ні, навіть ніколи про це не думала. А що воно означає?

- У перекладі на англійську це звучить як power.

- О! Не віриться. Яке цікаве значення. Обов'язково розповім про це продюсеру. А ви знаєте, що значить Сила турецькою?

- Ні. Розповісте?

- Це туга за домом, туга за батьками.

- А ви своїх батьків часто відвідуєте?

- На жаль, ми бачимося не так часто, як хотілося б. Вони живуть в Ізмірі, а я - в Стамбулі. Спочатку життя без батьків у Стамбулі було для мене дуже важким випробуванням. Але ще з університетських часів у нас збереглася гарна традиція - ми щодня влаштовуємо скайп-сесії. Навіть тоді, коли у мене зйомки.

- У "Величному столітті" вам довелося грати головну суперницю Роксолани. А в житті доводилося з кимось змагатися?

- Терпіти не можу змагання, конкурси і суперництво. Кілька разів я вигравала конкурси краси, але там і не пахло суперництвом. Хоча, може, я не сприймала це як суперництво. Загалом, навіть уявити себе не можу в такому амплуа. Якщо тебе люблять - значить люблять. А скручуватися в трубочку для того, щоб комусь сподобатися, точно не мій варіант. Щодо знімального майданчика - у нас панувала прекрасна атмосфера. Чесно! А з Халітом Ергенчем ми хороші друзі.

- Так, він назвав вас прекрасною дівчиною-Всесвітом.

- Дуже приємно. Але ми тільки друзі.

- А як щодо ваших стосунків з Мер'єм? Кажуть, ви близькі подруги.

- Ми не подруги, але добре ставимося одна до одної. Ось Сельма Ергеч (виконавиця ролі Хатидже - ред.) - це моя давня подруга, ми дружимо з нею вже десять років. Навіть на проби в серіал нас запросили в один і той же час. Насправді зніматися з друзями - це прекрасно, що б хто не говорив.

- Що було найскладнішим у зйомках "Роксолани"?

- Костюми. Але одночасно це була і весела частина зйомок. До речі, костюми фантастично пошиті і сиділи як влиті.

- У зв'язку з щільним знімальним графіком часу на особисте життя вистачає?

- За контрактом мені не можна говорити про особисте життя та політику. Але навряд чи папарацці вдасться зловити мене десь напідпитку: я не вживаю алкоголь і не курю. Мене можна побачити на пробіжці, захекану і з червоними щоками, але я цього не соромлюся. Я ходжу по вулицях без охорони, можу сходити з друзями на дискотеку, дуже люблю подорожувати.

- А як вдається поєднати порядну турецьку дівчину і актрису?

- Турецьке кіно дуже цнотливе. Мене не змушують роздягатися. І я б ніколи не стала цього робити. Так, можете вважати, що я вихована консервативно. Але мені дуже пощастило з батьками: вони ніколи не говорили мені "ні", тому що завжди знали, що можуть на мене покластися. А я ніколи не примушу мого батька червоніти через мої витівки. Тому моя сім'я мене завжди підтримувала: і коли я вирішила займатися археологією, і коли брала участь у конкурсах краси, і коли зібралася зніматися в кіно.

- До речі, ви виділяєтеся на тлі інших актрис "Величного століття". І перш за все красивою статурою.

- Коли я погоджувалася на цю роль, то не думала, красива Фірузе чи ні. Я обмірковувала характер, думала, якою вона могла бути, і взагалі - чи існувала вона насправді, бо про неї відомостей немає. Так як я дівчина скромна, то, незважаючи на те що це роль другого плану, я нею задоволена. До того ж історія кохання вже цікава сама по собі.

- Проте в серіалі ви привернули до себе багато уваги. Скажіть, красивій дівчині на майданчику важко?

- Вродливою дівчині скрізь бути і легко, і важко. Я знаю це ще з тих часів, коли тільки починала працювати моделлю. Ти завжди привертаєш до себе багато уваги, до тебе по-особливому ставляться, іноді - навіть занадто поблажливо. Але іноді буває і навпаки. Люди вичавлюють з тебе всі соки, тому що вважають: з красивими треба суворіше, їм і так все легко в житті дається. Але я не замислююся над тим, красива я чи ні. І, звичайно ж, ніколи цим не маніпулюю.

- Про що тепер мрієте? Може, хотіли б зіграти Джульєтту, наприклад?

- Ні, я точно не Джульєтта. Навіть ніколи не думала про ці класичні образи. Хоча, якщо ви наполягаєте визначитися, роль Олени Прекрасної зіграла б.

Ексклюзивне інтрев'ю Джансу Дере програмі "ТСН. Особливе" дивіться на відео тут