Експерт реаліті "Сім'я" пояснила, чому закоханість - це хвороба

Експерт реаліті "Сім'я" пояснила, чому закоханість - це хвороба

Кохання - це одна з вигадок природи, що підштовхує нас до продовження роду.

Поделиться:

Відома психотерапевт Тіна Берадзе, експерт реаліті-шоу "Сім'я" на 1+1, пояснила, чому медики вважають кохання хворобою. В цей період у людини загострюються відчуття, а в організмі виробляється легкий наркотик, який підштовхує до продовження роду.

Закоханість - захворювання, зареєстроване в кваліфікації світової психотерапії, розповіла Тіна в інтерв'ю журналу "Ліза".

На запитання, чи вірить вона у кохання з першого погляду, експерт "Сім'ї", відповіла ствердно. Тим більше, що лікарі вже давно "взяли під приціл" цей особливий стан людини.

"Взагалі важливо розуміти, що закоханість - це захворювання, зареєстроване в кваліфікації світової психотерапії, - пояснила ескперт "Сім'ї". - Це біохімія між двома людьми на рівні всіх рецепторів відчуттів. В цей період в організмі людини виробляється легкий наркотик, який придумала природа для продовження роду".

Але закоханість триває не так довго, як би хотілося багатьом людям.

"Від 18 до 36 місяців. Саме тому кожен другий шлюб розпадається на третьому році, - розповіла Тіна. - Закоханість минає, і раптом він помічає, що у неї занадто довгий ніс - чого раніше він не помічав. А її починають злити брудні шкарпетки у кожному кутку".

Нагадаємо, за умовами реаліті "Сім'я" одружуються двоє незнайомців. Вони вперше бачать одне одного лише тоді, коли ставлять підпис у свідоцтві про шлюб. Після весілля молодята заселяються у будинок.

Протягом семи днів вони живуть під одним дахом, вирішують побутові проблеми та разом розпоряджаються сімейним бюджетом. Але найскладніше - притертися характерами.

Якщо хтось з учасників вирішує, що з нього досить експериментів, він викидає білий прапор. Тоді одруження анулюється.

Пари формує рада експертів - психолог Тіна Берадзе, астролог Віктор Базилей та Маргарита Січкар, авторка кількох книжок і консультант тренінгів для жінок.

У випуску від 11 лютого шлюб наосліп взяли 34-річний керівник власної компанії Олександр та 29-річна офіс-менеджер Олена. Дивіться "Сім'ю" онлайн на сайті 1+1.