Генадій Кернес продемонстрував свої поранення журналістам ТСН

Генадій Кернес продемонстрував свої поранення журналістам ТСН

Кернес уже самостійно сидить, харчується і навіть керує Харковом. Поки що – телефоном.

Поделиться:

Кернес уже самостійно сидить, харчується і навіть керує Харковом. Поки що – телефоном. Ізраїльські лікарі не лише вивели Генадія Кернеса зі штучної коми, а й повернули до активного життя, йдеться в сюжеті ТСН о 19:30 8 травня.

Лікарі не приховують – його випадок є унікальним. Вижити після такого важкого поранення шансів дуже мало. Обережно піднімаючи простирадло, дружина Кернеса показує зашитий живіт. На спині – ще більший шов. "Я живий. Я такий… Але я, слава Богові, живий", - каже мер Харкова.

У реабілітаційному центрі Кернес перебуває другий день. Загалом це четвертий відтоді, як його вивели зі штучної коми у військовому шпиталі, де й оперували. Загалом Кернес переніс три операції, одна з яких тривала 8 годин. Ізраїльські лікарі говорять про високий професіоналізм харківських колег. Водночас попереджають, що реабілітація може бути складною, оскільки куля, яка пройшла на виліт, зачепила хребет.

Щодо причин замаху, сам Кернес наполягає винятково на політичній версії. "Це прикордонне місто. Я залишаюся поки на цій версії, я не можу прийняти іншу версію", - каже Кернес. "Вигідно багатьом, але головне, що тут можна розглядати як з боку, що я проукраїнський політик, я не за те, щоб Харків був у складі Росії, я за те, щоб Харків був у складі України", - наполягає мер міста.

Із лікарняного ліжка Кернес вимагає професійного, а не формального розслідування, як це нині йому видається. Каже, що за 4 дні, відколи він оговтався, слідчі з ним не намагалися зв'язатися. Поки лише опитують коло його знайомих.