Герої "Пекельної кухні" отримали привіт від Роксолани

Герої "Пекельної кухні" отримали привіт від Роксолани

Пекельні кухарі відправилися до Туреччини, щоб опанувати страви, які колись Роксолана готувала для свого султана Сулеймана.

Поделиться:

Учасники кулінарного шоу "Пекельна кухня. Битва характерів" відправилися до Туреччини, щоб опанувати страви, які колись Роксолана готувала для свого султана Сулеймана.

Стародавні рецепти для шефа та його кухарів розшукала Стамбульська кулінарна академія. Керевиз (холодна закуска з холодних овочів), кебаб, плов з булгуру та рисовий пудинг сютлач - ось страви, які полюбляв Сулейман. Аби навчитися їх готувати, пекельні кухарі мали всього одну годину.

Не дивно, що з фірмовими стравами від Роксолани найкраще впоралися жінки. За перемогу у конкурсі червона команда отримала екскурсію до султанського палацу Топкапи.

У Туреччині на кухарів чекали ще два незвичних конкурси: спочатку вони змагалися у знанні спецій, а потім готували та продавали балик-екмек - турецькі сендвічі з рибою, смаженою на грилі.

Подорож на батьківщину Роксолани дала свої плоди. Вже в Києві на вечері синя команда показала такий клас, що навіть шеф не скупився на компліменти.

Арам Мнацаканов вирішив, що за крок до чорних кітелів його кухарі повинні працювати вже без сторонньої допомоги. Тому на позиції су-шефів він призначив самих учасників.

Су-шефом синьої команди став Сергій Марченко, котрий у житті працює приватним кухарем політичної еліти. У червоних кухню очолила тендітна Ксенія Тридуб.

Сині одразу опинилися у більш вигідному становищі. Адже Сергій - досвідчений кухар. А ось Ксенія зайняла позицію су-шефа вперше у житті. І це стало помітно з першої секунди. Голос Ксенії тремтів так сильно, що вона не могла вимовити й слова. Вона плуталася у замовленнях і зовсім не контролювала дії своїх підопічних.

Спочатку шеф не втрачав надію привести Ксенію до тями. Але дуже скоро його терпець урвався - через безпорадні дії дівчини гості ресторану сиділи голодними.

Арам Михайлович прийняв рішення - Тридуб відправляється на десерти, а на позицію су-шефа стає Рафаловська.

Однак і з десертами у Ксенії не склалося. Дівчина не дотрималася стандартів, прийнятих у ресторані шефа - і жорстко за це поплатилася.

"Знімай кітель і йди звідси! Червона кухня закрита!" - лютував шеф.

Ксенія Тридуб залишила "Пекельну кухню" прямо у розпал вечері.

Після цього на церемонії вигнання шеф досхочу попсував нерви Леоні Тосхопаран. Дівчина потрапила у номінацію. І Арам Мнацаканов довів розмову з нею до того, що забрав кітель.

"Леона, на цьому проекті ти стрибнула вище голови. Ти зробила неможливе, ти практично дійшла до чорних кітелів. Я вітаю тебе з тим, чо ти лідер, але, звичайно, тобі не вистачає провесійних якостей", - сказав шеф, прощаючись з Леоною.

Однак вже наступної миті передумав: "Іди в синю команду!"

До червоних замість Леони приєднався Дарвін Седеньо.

Вже у наступному випуску дивіться, хто з учасників нарешті одягне чорний кітель! Кітелів 6, а учасників аж 9 - хто з кухарів піде з "Пекельної кухні" на порозі найважливішого етапу?

Найгарячіше кулінарне шоу "Пекельна кухня. Битва характерів" дивіться щочетверга на каналі 1+1. Початок - о 22:30.