Глядачі України та Польщі про перші результати виборів дізналися з марафону "ТСН.Вибори"

Глядачі України та Польщі про перші результати виборів дізналися з марафону "ТСН.Вибори"

Ведучі марафону Алла Мазур і Лідія Таран у прямому ефірі "ТСН. Вибори" розповіли, яким буде новий парламент України

Поделиться:

Перші результати парламентських виборів українці дізналися з телевізійного марафону "ТСН. Вибори" на каналі "1+1".  26 жовтня о 20:00 ведуча "ТСН. Вибори" Алла Мазур озвучила перші результати екзит-полу, які на замовлення каналу провела компанія ТNS. "1+1" був лідером цього слоту серед усіх українських каналів, а провідні польські телеканали "TVP Info" та "Polonia" в прямому ефірі ретранслювали саме канал "1+1" (телевізійний марафон "ТСН. Вибори") в момент озвучення екзит-полів.

"ТСН" підготував для глядачів "1+1" максимально повну картину важливого для країни дня. Ведучі марафону Алла Мазур і Лідія Таран у прямому ефірі "ТСН. Вибори" розповіли, яким буде новий парламент України та чого від нього чекати країні.  Марічка Падалко з ньюз-руму "ТСН" весь вечір стежила за оперативною інформацією: останніми подіями та новинами в соціальних мережах. Зірка світської журналістики Катерина Осадча відвідала виборчі штаби основних політичних сил, поспілкувалася із зірковими кандидатами з партійних списків та показала глядачам, як вони святкують свою перемогу. 

Під час телевізійного марафону "ТСН. Вибори" здійснено рекордну кількість  прямих включень  - 43 рази кореспонденти "ТСН" виходили на зв'язок  зі студією у прямому ефірі, щоб розповісти про ситуацію в усіх регіонах України, про реакцію світової спільноти, перші результати з ЦВК та виборчих штабів партій.

У ЦВК у вечір та ніч виборів  для глядачів "1+1" працювали кореспондентки ТСН Ірина Павленок та Марина Васильєва. Про настрої у виборчих штабах першими дізнавалися кореспонденти ТСН: Ольга Кошеленко працювала зі штабу Блоку Петра Порошенка;  Олександр Загородний провів вечір у штабі "Народного Фронту"; Олександр Романюк дізнавався, як на перемогу реагували нові обличчя парламенту - партія "Самопоміч"; Олександр Шилко розповідав глядачам "1+1", що відбувалося у штабі політичного новотвору "Опозиційний блок"; Ольга Кашпор дізнавалася, як результати зустріли в "Батьківщині".

В "Українському домі", де цього вечора розташувався виборчий штаб радикалів, побував кореспондент ТСН Дмитро Фурдак. Охоронці Олега Ляшка напали на знімальну групу ТСН. Журналісти намагалися взяти інтерв'ю у лідера радикалів, зокрема, отримати відповідь на питання, чи підтримує він кандидатуру Арсенія Яценюка на посаду прем'єр-міністра. Але Ляшко відмовився відповідати на це питання у своєму штабі, а вже в дорозі дві машини, в яких перебували головний радикал та його охоронці, зупинили авто знімальної групи ТСН. З машин вибігли молодики зі  спецтехнікою, яка сліпить очі. Спочатку вони намагалися відчинити дверцята журналістського автомобіля, потім почали бити руками скло. Це тривало кілька хвилин; "ляшківці" дали спокій журналістам ТСН після того, як побачили увімкнену камеру ТСН.

Про те, як день виборів пройшов у зоні АТО, глядачам "ТСН.Вибори" в прямих включеннях розповідали кореспонденти ТСН: з Луганщини – Андрій Цаплієнко, з Донеччини – Ганна Бока, з епіцентру воєнних дій, з-під Дебальцева, – Руслан Ярмолюк. З недавно звільненої Волновахи працювала Світлана Федчун, а з сусідньої із зоною АТО території, Дніпропетровщини, – Ольга Павловська. Кореспондент ТСН Яків Носков на пропускному пункті Чонгар стежив за тим, як виборці з Криму мігрували на материкову Україну для волевиявлення. 

Про те, як західний світ відреагувала на парламентські вибори в Україні, у своїх прямих включеннях у студію "ТСН.Виборів"  розповіли кореспонденти ТСН: з Брюсселя  Ростислав Хотин, з Вашингтона  Наталка Пісня, з Берліна Наталка Фібріг, з Варшави  Євген Клімакін.

Більше ніж 7 годин у прямому ефірі "1+1" стежив за перебігом та результатами парламентських виборів. З 19:30  тривав новинний марафон "ТСН.Вибори". О 00:15 в ніч підрахунку голосів  телевізійна естафета перейшла в студію спецвипуску програми "Право на владу", де зібралися лідери партій-переможців та нові політичні обличчя, які  вперше увійдуть до парламенту. Новинний марафон "ТСН.Вибори" в неділю, 26 жовтня, за віковою аудиторією від 18 до 54 років всієї України зібрав частку  10,2%.  Частка спецвипуску "Права на владу" склала 6,9%. Понад 10 мільйонів українців провели вечір і ніч виборів разом з "1+1", дивлячись "ТСН.Вибори" та "Право на владу".