Готуйте до Великодня найсмачнішу паску! Рецепт від шоу "Великий пекарський турнір"

Готуйте до Великодня найсмачнішу паску! Рецепт від шоу "Великий пекарський турнір"

Канал 1+1 та кулінарне шоу "Великий пекарський турнір" вітають вас з Великоднем! А для особливого настрою давайте разом приготуємо паску за фірмовим рецептом.

Поделиться:

Канал 1+1 та нове кулінарне шоу "Великий пекарський турнір" вітають вас із Великоднем! Бажаємо, щоб із цим світлим святом прийшла у ваш дім радість, і щоб мир та любов панували у ваших серцях.

А для особливого великоднього настрою пропонуємо приготувати паску за рецептом від "Великого пекарського турніру".

Нагадаємо, скоро на каналі 1+1 стартує кулінарне шоу "Великий пекарський турнір". Нещодавно його ведучий Юрій Горбунов та член журі пані Ольга Ганущак провели майстер-клас з прикрашання пасок - подробиці дізнайтеся тут.

Бойківська паска

Інгредієнти:

борошно - 190 гр, молоко - 200 мл, яйця - 2 шт., маргарин - 30 гр, дріжджі - 40 гр, родзинки - 30 гр, сіль - дрібка, цукор - 45 гр, ванілін - дрібка, есенція лимонної кислоти - дрібка.

Для прикрашення:

борошно - 300 гр, сметана - 30 гр, цукор - 30 гр, яйце - 1 шт, цукрове драже.

Приготування

Змішуємо тепле молоко, дріжджі, сіль та цукор, розтоплений маргарин, яйця, ванілін, лимонну есенцію, родзинки та борошно. Мяке тісто ставимо в тепле місце на бродіння 60 хв.

1/3 форми заповнюємо тістом, ставимо в тепле місце. Форми повінни заповнитися до повного об'єму. Перед випіканням поверхню паски змащуємо яєчною змазкою.

Випікаємо при температурі 220 градусів до утворення рум'яної скоринки.

Після випікання готуємо здобне тісто для прикрашення: борошно перетираємо з маргарином, яйцями, сметаною та цукром. Прикрасами з тістом оздоблюємо паску і змазуємо яєчним жовтком. Після випікання (5-7 хвилин) змащуємо жовтком, посипаємо цукровим драже.