Грою в "Скліфосовському" Аверін хоче подякувати всім лікарям

Грою в "Скліфосовському" Аверін хоче подякувати всім лікарям

Максим Аверін, який грає роль хірурга Брагіна у серіалі "Скліфосовський", з дитинства сам був частим гостем лікарів.

Поделиться:

Максим Аверін, який грає роль хірурга Брагіна в серіалі "Скліфосовський" на 1+1, виявляється, з дитинства сам був частим гостем лікарів.

"Я з тих артистів, які дуже часто травмуються. У мене "перешита" вся голова. Якось на початку спектаклю "Лев зимою" я сильно розбив голову. Бігав за сцену змивати кров, але продовжував грати. В антракті приїхала швидка і хотіла госпіталізувати, але я вирішив дограти спектакль…

На правій руці в мене травма від "Річарда Третього", від келиха. Нога – це "Макбет", якось вклав меч не в піхви, а в ногу. Наскрізь", - розповідає Максим у своєму інтерв'ю "TV-ПАРК".

А про непосидюче дитинство Аверіна нагадують численні маленькі шрами, якими всіяний у актора лоб. "Це від того, що в дитинстві я дуже любив крутитися і доводив себе до такого стану, що якось раз перерахував лобом всі меблі в кімнаті", - згадує він.

Щоразу опиняючись в лікарні, зокрема і в "Скліфі", спостережливий Максим слідкував за поведінкою лікарів, за їхніми рухами, емоціями, специфікою роботи, навіть не здогадуючись, що згодом і самому доведеться лікувати, щоправда на знімальному майданчику.

Але справжню чудодійну силу лікарів Максим відчув, коли в лікарню потрапила його мама.

"Боткінська лікарня "Скліф" - моя територія. Саме там я бачив справжніх героїв , які рятують людей . Одного разу після спектаклю я дізнався, що у мами інфаркт. Мама лежала в "Скліфі". В реанімацію не пускали, і я намотував круги, немов Хресний хід. Тоді я дійсно відчув, що в лікарях є дещо божественне…", - сказав він.

Згодом Аверін зізнався, що своєю грою в "Скліфосовському" хотів би висловити вдячність всім людям цієї великої професії, і подякувати тим прекрасним лікарям, які зустрічалися в його житті.