"Інспектор Фреймут" покаже реалії шкіл у зоні АТО

"Інспектор Фреймут" покаже реалії шкіл у зоні АТО

Другий епізод програми "Інспектор Фреймут", який телеканал "1+1" покаже 8 квітня о 22:00, буде присвячений українським школам. 

Поделиться:

Другий епізод програми "Інспектор Фреймут", який телеканал "1+1" покаже 8 квітня о 22:00, буде присвячений українським школам.

Ольга Фреймут розповість, у яких умовах навчаються та чим харчуються українські школярі – від Прикарпаття до Одеси.

Команда "Інспектора Фреймут" побуває в прифронтовому місті Артемівськ Донецької області. Місто кілька разів зазнавало обстрілу, але школі №24 пощастило вціліти. Тут навчаються як місцеві діти, так і евакуйовані із зони бойових дій. Дозвіл на зйомки в зоні АТО довелося брати в СБУ та Міністерстві Оборони. Небезпечна зйомка могла відбутися тільки за умови, якщо всю групу супроводжуватимуть військові.

"Ми їхали в Артемівськ 12 годин і ледве встигли до шкільних обідів. Потрапити в місто, яке знаходиться лише в 15 кілометрах від фронту, неможливо без ретельних перевірок документів на блокпостах. Нас просили покинути зону АТО до сутінків, але я встигла побачити все. Учителі в артемівській школі стали для дітей справжніми матерями, ставляться до них з любов'ю і турботою. Самі придумують меню: голубці, гуляші, навіть шашлики для старшокласників. Звичайно, війну виказує військова техніка біля школи, порожні вулиці й батьки, які приходять забирати з уроків навіть старшокласників. Я була така рада познайомитися з дітками, ледве стримувала сльози. Вони щирі, справжні – обіймали мене всім класом. Ця емоційна "інспекція" перетворили мене з ведучої на маму, якій боляче і страшно", - поділилася емоціями Ольга Фреймут.

Також "Інспектор Фреймут" побуває в єдиній середній школі в селі Пнів Івано-Франківської області, де дізнається, чим учнів годують на 4 гривні на день. Глядачі побачать, чим закінчиться скандальна "інспекція" в одеському навчально-виховному комплексі "Надія", куди команда проекту приїхала на численні прохання батьків.

Нагадаємо, батьківський комітет звернувся до редакції програми як до останньої інстанції з проханням допомогти їм розібратися з корупцією та порушеннями елементарних правил гігієни. Але коли ведуча разом із батьками підійшла до школи, адміністрація заблокувала вхід. Незважаючи на це, Ольга Фреймут все ж таки домоглася свого й потрапила всередину будівлі, щоб показати те, що так ретельно приховує директор школи.

Яка школа отримає нагороду "Інспектора Фреймут", дивіться в середу, 8 квітня, о 22:00 на телеканалі "1+1".