Катя Осадча дізналася, як живе внучка Роксолани і Сулеймана

Катя Осадча дізналася, як живе внучка Роксолани і Сулеймана

"Світське життя" поговорило з нащадницею іменитого турецького роду

Поделиться:

Поки прихильники серіалу "Величне століття. Вирішальна битва" спостерігали за серіальними інтригами нащадків Османського престолу, Катя Осадча знайомилася зі справжньою родичкою Роксолани і Сулеймана – Роксан Кунтер. Дівчина, яка у Стамбулі веде спортивні новини, показала ведучій "Світського життя" свою гримерку і розповіла, як її родина ставиться до телеісторії про своїх пращурів.

- Роксан, коли ви усвідомили, що у вас не просте коріння, що ваші предки – правителі Османської імперії?

- Я була ще маленькою, коли про це дізналася. Але я ніколи не розповідала про це своїм друзям, бо не хотіла, щоб через моє коріння до мене ставились якось по-особливому. У нашій сім'ї ніколи не підкреслювали, що ми нащадки Османської династії. І коли у школі на уроках історії розповідали про мого головного предка Султана Абдул Хаміда, звичайно ж, я ніколи не говорила: а це мій пра-пра-прадідусь.

- Ви знаєте, що в Україні Гюрем називають Роксоланою? Це дуже цікаво, адже ваше ім'я – Роксан.

- Це ім'я дав мені батько, а не мати, яка є прямим нащадком османських пращурів. Він назвав мене так, тому що це частина імені Роксолана. Мій батько дуже добре знає цю історію про Роксолану. Хоча мій дідусь, коли дізнався, що онучку назвали Роксоланою, був не дуже задоволений.

- Не хотів, щоб ви були на неї схожою?

- Просто не любив згадувати цю постать, а моє ім'я завжди ніби нагадує про неї.

-Може, ви чимось схожі зі справжньою історичною Роксоланою?

- Так, у нас є дещо спільне. Зокрема – кохання до чоловіка. Я так само сильно і пристрасно кохаю свого чоловіка, як кохала Роксолана Сулеймана. Звісно, без усіх цих підступних речей. У наші часи стосунки між чоловіком та дружиною зовсім інші, ніж тоді. Але кохання незмінне.

- Деякі з ваших родичів, нащадків османської династії, були незадоволені серіалом "Величне століття", тим, як сім'я правителів зображена у цьому серіалі.

- Коли "Величне століття" тільки вийшло на екрани в Туреччині, мої тітки були засмучені і розлючені. Вони вимагали, щоб автори серіалу офіційно визнали, що це не історична документальна правда, а художній фільм. Коли це зрештою усім стало зрозуміло – то всі трохи заспокоїлися.

- Я знаю, що вам навіть пропонували зіграти головну роль Роксолани Гюрем в цьому серіалі. Ви справді проходили кастинг?

- Це була ідея продюсера серіалу, він дійсно влаштував мені кінопроби на цю роль. Але я тоді сказала, що через моє коріння, через сім'ю у мене є певні правила щодо зйомок. Для мене були абсолютно неприйнятні інтимні сцени. Тож ми обопільно дійшли висновку, що ця роль – не для мене. Хоч як творцям серіалу і не хотілося, аби Роксолану зіграла її справжня родичка! Але ви знаєте, коли я побачила, як з цією роллю впоралася Меріем Узерлі, я остаточно зрозуміла, що вона – ідеально втілила цю героїню. Я б так не змогла.

- А ви усвідомлюєте, що у вас є частка українського коріння, якщо Роксолана була вашою пращуркою?

- Так, я це чудово розумію! У мене є коріння українське, адже Гюрем походить з України. Ще одна з моїх пра- пра- пра- прабабусь походить з Вірменії, ще хтось із Росії та Югославії...у мені намішана різна кров.

- Мабуть, ви стежите за тим, що зараз відбувається в Україні...

- Звичайно, адже я постійно дивлюся новини, а в Україні зараз епіцентр подій. Тож я дуже співчуваю українцям.

Дивіться останню серію "Величного століття" цієї суботи на телеканалі "1+1".

Більше про життя Роксан Кунтер дізнавайтеся у відео: