Коли закінчиться сильна магнітна буря: метеопрогноз на тиждень

Календар магнітних бур на 13-19 травня 2024: як вберегтися метеозалежним людям.

Поделиться:

Світ довкола постійно впливає на наше самопочуття. Одним з таких факторів впливу є магнітні бурі, які виникають через коливання магнітного поля Землі, що спричинені викидами сонячної речовини. У розпалі сильна геомагнітна активність, через яку можуть страждати метеозалежні люди. Коли закінчиться ця магнітна буря?

Магнітні бурі на тиждень

Цього тижня продовжуються сильні магнітні бурі:

  • 11-17 травня — сильна геомагнітна активність. Може спричинити погіршення самопочуття у метеозалежних людей, а також до порушення роботи деяких технічних систем.
  • 18-19 травня — несильна магнітна буря, яка може спричинити погіршення самопочуття та настрою у метеочутливих людей.

Магнітні бурі: вплив

Магнітні бурі можуть викликати різноманітні симптоми як у фізичному, так і у психологічному плані.

Фізичні симптоми можуть охоплювати головний біль, запаморочення, нестабільність кровообігу, болі в суглобах та м’язах, погіршення сну, втомленість, а також різні проблеми зі шлунком та серцем. Серед психологічних симптомів:збудження або тривога, роздратування, не зосередженість, погіршення настрою та роздратованість. Важливо пам’ятати, що реакція на магнітні бурі може відрізнятися у кожної людини, і деякі люди можуть не відчувати жодних симптомів. У разі тривалих та серйозних симптомів важливо звернутися до лікаря для консультації та визначення подальших кроків.

Як вберегтися від магнітних бур

  1. Заздалегідь підготуйте аптечку. Якщо ви метеозалежні, то зверніться до лікаря, щоб він за потреби виписав вам ліки, які полегшать симптоми метеовпливу.
  2. Достатньо спіть. Недосип робить організм більш чутливим до впливу магнітних бур.
  3. Знизьте фізичні та емоційні навантаження. Уникайте стресових ситуацій, важкої фізичної праці та надмірних навантажень.
  4. Дотримуйтесь режиму дня. Лягайте спати та прокидайтеся в один і той же час, навіть у вихідні.
  5. Збалансуйте раціон. Вживайте більше свіжих овочів, фруктів, зелені, риби та морепродуктів. Обмежте споживання жирної, смаженої, солоної та гострої їжі, а також кави, алкоголю та енергетичних напоїв.
  6. Пийте багато води. Вода допомагає виводити з організму токсини та покращує загальне самопочуття.

Фото: Freepik

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Новости по теме