Маленькі пацієнти Охматдиту на кілька годин стали журналістами: урок мрій разом з зірками ТСН Наталею Островською та Святославом Гринчуком

Маленькі пацієнти Охматдиту на кілька годин стали журналістами: урок мрій разом з зірками ТСН Наталею Островською та Святославом Гринчуком

Чи зацікавлені сучасні діти у професії журналіста?

Поделиться:

Наталя Островська та Святослав Гринчук разом з проєктом 1+1 media “Здійсни мрію” завітали до Школи Супергероїв у столичному Охматдиті! Зірки поділилися своїми дитячими мріями та розповіли  про шлях до заповітних професій журналіста і ведучого. Навіть показали свої архівні фото і відео! А маленькі пацієнти лікарні спробували бути журналістами й зняли свої перші сюжети! 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наталія Мосейчук розповіла, як готується до запису відео на YouTube та вперше познайомила з домашнім улюбленцем на ім’я Філімон (фото)

Урок мрій 1+1

Урок мрій 1+1

У бібліотеці Школи супергероїв зібралися діти з різних куточків України, евакуйовані з окупованих територій, зокрема з Херсону. Вони в майбутньому хочуть бути спортсменами, лікарями, винахідниками, художниками, співаками, блогерами. Цей урок профорієнтації ведучі провели заради натхнення на майбутні професії мрії.

Святослав Гринчук розповів, що з дитинства мріяв бути журналістом, а свій шлях розпочав, як спортивний репортер. Потім прийшов на кастинг до 1+1 і ось уже сьомий рік працює в Телевізійній службі новин. Наталя Островська поділилася, що ясно зрозуміла, ким хоче бути, у 10 класі. Відтоді почала рухатися до втілення своєї мрії — працювала на кількох телеканалах, і потім прийшла працювати до ТСН. 

Урок мрій 1+1

Урок мрій 1+1

Урок мрій 1+1

Після розмови діти розділилися на команди під керівництвом Наталі та Святослава й взялися створювати власні сюжети. Вони спробували себе в ролі операторів, журналістів, редакторів, монтажерів! Команда Святослава підготувала сюжет про відновлення авіарейсів після перемоги України. Тут були інтерв'ю і пасажирів, і пілотів.

«Вони неймовірні молодці, так швидко накидували ідеї, ніби ми були у справжній редакції. Ми спершу придумали лише кістяк історії, мовляв, ось нарешті в Україну прилітає перший пасажирський літак. Тут же почали пропонувати: я буду репортером, а я пілотом, а я продаватиму квитки, а я розкажу про те, як ми збудуємо новий український літак ще більший за “Мрію”... Вийшов, як на мене, дуже правдоподібний сюжет, і все це за якихось пів години», — каже Святослав Гринчук.

Інша ж команда, під керівництвом Наталії, обрала тему “Великодній кошик”, де розповіла про готовність українців до свята та здорожчання продуктів — https://youtu.be/-E3MjMiR-jM 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я хочу змагатися і виступати за Україну", — 6-річна гімнастка, яка втратила ногу через росію, повернулась до тренувань

«Найбільше мені сподобалась ідейність дітей! Я лише запропонувала тематику сюжету, а далі вони швидко самі зорієнтувались і захотіли почати з найпопулярнішого тренду у ТікТок “Скоро вже буде Пасха”. Попри те, що до цього дітки не були знайомі, бо лежать у різних відділеннях, вони об’єднались і працювали у команді. Приємні емоції отримали не лише маленькі супергерої, а й ми зі Святом!», — ділиться враженнями Наталя Островська. 

Наприкінці уроку кожна команда презентувала і обговорила результат своєї роботи! Також мрійники отримали подарунки — альбоми для малювання та фломастери, щоб і надалі розвивати свої творчі навички. 

Урок мрій 1+1

Урок мрій 1+1

Урок мрій 1+1

Довідка: Школа Супергероїв створена за підтримки 1+1, а її кураторкою є ведуча ТСН, кураторка «Право на освіту» — Наталія Мосейчук. Від 2021 року Школа супергероїв набула статус державної установи. Для вихованців школи лише у березні 2023 по всій Україні проведено понад 9 тис. занять.

Новости по теме