Мальовничі місця України, які точно потрібно відвідати взимку

Найгарніші місця України взимку, які має побачити кожен.

Поделиться:

Куди поїхати взимку в Україні

Пропонуємо кілька місць, які точно забезпечать вам незабутню зимову відпустку:

   ► Буковель

Найпопулярніший гірськолижний курорт України не дарма збирає тисячі туристів щороку. Він оснащений великим вибором трас для різних рівнів навичок — від початківців до досвідчених лижників та сноубордистів. Буковель розташований в мальовничих Карпатах, тому тут точно можна насолодитися гірськими краєвидами. Для поціновувачів більш спокійних видів відпочинку тут працюють ресторани, чани з термальними водами, сауни та інші розважальні заклади.

Буковель

Фото: Unsplash

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-5 туристичних місць у Карпатах, які варто відвідати кожному

   ► Яремче

Невелике містечко в Карпатах давно відоме як туристичний центр Прикарпаття. Тут можна побачити водоспад Пробій, скелі Довбуша, а також відвідати місцеві ресторани, де подають традиційні гуцульські страви. На ринках та в майстернях Яремче можна придбати місцеві вироби, сувеніри та ручну роботу, такі як вишиванки, кераміка та дерев'яні вироби — без сувенірів точно ніхто не залишиться.

Яремче

Фото: Unsplash

   ► Шацькі озера

Унікальний природний комплекс розташований у Волинській області, окрасою якого є Світязь. Взимку озера замерзають, і тут можна кататися на ковзанах, санках або снігоходах. Сподобається на Шацьких озерах і поціновувачам зимової риболовлі. Традиційно з холодами туристів тут не так багато, тому якщо прагнете усамітненого відпочинку якомога далі від людей — це місце саме для вас.

Світязь

Фото: svityaz.org.ua

   ► Дендропарк "Софіївка" 

Історико-культурний резерват та парк, розташований в місті Умань, Черкаська область. Хоча Софіївка, як правило, асоціюється з весняним та літнім періодами, взимку вона також має свої особливі чари та переваги. Це один із найвидатніших прикладів пейзажного мистецтва в Україні та Європі, який набуває нових барв у зимовий період. Засніжені елементи античної архітектури, водойми, статуї та гроти точно не залишать вас байдужими.

Софіївка

Фото: Jaroslava Komendra

   ► Київ

Столиця України має чимало принад у будь-яку пару року. Взимку сюди варто завітати заради тематичних локацій у Національному експоцентрі України (ВДНГ), Києво-Печерської лаври, Ботанічного парку, засніженого Дніпра, низки ковзанок, сотень кав'ярень та цікавих ресторанів. 

Київ

Фото: Unsplash

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мандрівка водоймами України: найцікавіші озера, водосховища та річки

   ► Кам'янець-Подільський

Це старовинне місто з унікальною архітектурою, яке взимку набуває особливого шарму. Замок на скелі, старовинні вулиці і кам'яниці стають ще привабливішими під покривом снігу. Зима не є піковим туристичним сезоном, тож у вас буде достатньо можливостей та часу оглянути всі принади Кам'янця-Подільського.

Кам'янець-Подільський

Фото: Getty Images

Новости по теме