Марічка Падалко розповіла про сміливий вчинок дітей-сиріт з Донбасу

Марічка Падалко розповіла про сміливий вчинок дітей-сиріт з Донбасу

Сорок дітлахів-переселенців з центру соціальної реабілітації для дітей-сиріт "Смарагдове місто" приїхали зі Святогірська до столиці

Поделиться:

Сорок дітлахів-переселенців з центру соціальної реабілітації для дітей-сиріт "Смарагдове місто" приїхали зі Святогірська до столиці, де відвідали ярмарок "Різдвяний Арсенал". Поспілкувалась з малюками та їх виховательками завітала й Марічка Падалко. Телеведуча була неабияк вражена патріотизмом і мужністю діточок, про що написала на своїй сторінці у мережі "Фейсбук".

"Ці діти відмовились вийти з будівлі, коли за ними приїхали автобуси з автоматчиками, щоб відвезти влітку до Росії" - так невимушено, ніби це якась буденність, посеред розмови мені розповіли про цих дітей їхні вихователі. "Як?!" - питаю я. "Та ніяк, сказали, що ми будемо жити в Україні та до Росії не поїдемо", - згадує Марічка.

Під час заходу діти-сироти з Донбасу разом намалювали "Країну-мрію", вкладаючи у цю роботу всю свою фантазію та мрії. Журналістка була у захваті від злагодженості і рівня взаємодії усіх вихованців "Смарагдового міста". Один хлопчик особливо розчулив Марічку Падалко, потайки спробувавши намалювати її "портрет".

Брали активну участь у спілкуванні й виховательки дітей, яким неабияк імпонувала атмосфера та демократичність проведеного заходу.  

"Певно, за віком вони потрапляють в стереотипну уяву про жінок з окупованих території, але насправді – надзвичайно душевні, патріотичні і віддані своїй роботі і своїй країні. І ще така деталь. Вони дуже захоплювалися атмосферою "Різдвяного Арсеналу", де "дітям все можна, навіть на підлозі сидіти, і ніхто на них не кричить". Погодьтесь, не часто таке почуєш від людей, які так довго працюють в освіті, в нашій освіті", - розповідає телеведуча.

Окрім творчих майстер-класів у межах "Різдвяного Арсеналу" на дітлахів чекало справжнє свято: концерт за участю юних фіналістів телевізійного проекту "Голос. Діти", дитячої "Нової хвилі", дитячого Євробачення, маленьких артистів продюсерського центру PARADIZ, дитячого фольклорного театру "Дай боже" та багатьох інших. Особливу увагу цього року приділили дітям вимушених переселенців зі сходу України та Криму, зокрема й сорока сиротам з дитячого центру соціальної реабілітації "Смарагдове місто" Донецької області.

На святковому заході у Києві вони мали можливість відвідати концерт та цікаві майстер-класи, побачити оригінальні роботи від клубу ілюстраторів Pictoric та взяти участь у інноваційному освітньому проекті "Арсенал Ідей".

Вітав і дарував подарунки цим дітям Святий Миколай. А Марічка напам'ять про цю теплу зустріч і на щастя презентувала їм м'яких ведмедиків ручної роботи від AngelHome і шкільні зошити від ПЛЮСПЛЮС.