Марічка Падалко, Людмила Барбір та Валентина Хамайко стали амбасадорками соціального проєкту «Книга на фронт»

Книга на фронт: ведучі 1+1 Україна та 1+1 Марафон долучилися до соціального проєкту

"Книга на фронт": Марічка Падалко, Людмила Барбір та Валентина Хамайко закликають допомагати військовим.

Поделиться:

Ведучі «Сніданку з 1+1» на каналі «1+1 Україна» Людмила Барбір та Валентина Хамайко, а також ведуча «1+1 Марафон» і ТСН Марічка Падалко стали амбасадорками соціального проєкту «Книга на фронт», медіапартнером якого є 1+1 media. Проєкт має на меті допомогти із забезпеченням військових у зонах бойових дій необхідною літературою, посилити моральний дух та психологічний стан військових, осучаснити і розвинути наявні бібліотеки у військових частинах.

«Українські захисники раз у раз передають рідним та волонтерам побажання щодо отримання книжок різноманітних жанрів. В нашій армії служать люди різних професій. Розумні та освічені, вони мають потребу читати і розвиватися. І тому книжкова допомога їм дуже потрібна на фронті», — коментує Людмила Барбір.

Людмила Барбір про книги

Для військових на передовій читання є одним із доступних засобів розслабитися та відволіктися на фронті.

«Фронт — це не лише «нуль», де немає часу підняти голову, а й пункти постійної дислокації частин, де втомлені воїни можуть трохи відпочити. І знайти підтримку навіть в українській класиці», — каже Марічка Падалко.

«Друзі, якщо маєте можливість, то купіть книгу і залиште її разом з підписаною листівкою для наших захисників. Пишіть так, як писали б найкращому другу/подрузі, близькій людині чи батьку. Наразі у кожній військовій частині є бібліотека, але наповнення в ній не завжди є. А книга і ваші слова в листівці можуть стати підтримкою», — пише Валентина Хамайко.

Валентина Хамайко про книги

Марічка Падалко

Нагадаємо, що чоловіки Людмили Барбір, Валентини Хамайко та Марічки Падалко з початку повномасштабної війни пішли захищати Україну на фронт. 

«Книга на фронт» – це спільна ініціатива Міністерства культури та інформаційної політики, ГО «Культурний десант» та мереж книгарень. Аби підтримати моральний дух і психологічний стан наших бійців, організатори проєкту закликають придбати будь-яку книгу в тих книгарнях, які стали партнерами проєкту, та, підписавши її, залишити на спеціальній поличці. Також у книгу можна вкласти листівку з побажаннями або додати свої контакти для подальшого листування. Підтримати ініціативу «Книга на фронт» можна, завітавши до книгарні Yakaboo у Києві по вул. Хрещатик, 22 (Головпоштамт). До акції також можна долучитись в онлайн-форматі – на сайті Yakaboo.ua.

Новости по теме