Майкл Щур та Влад Троїцький прочитають натхненні лекції на Форумі креативних індустрій

Майкл Щур та Влад Троїцький прочитають натхненні лекції на Форумі креативних індустрій

На Форумі зберуться 13 спікерів, які перевернуть ваш світ.

Поделиться:

Дні креативності в Україні мають свій апогей, свою кульмінацію, свою вершину. Це — Форум Креативних Індустрій, який відбудеться 18-19 листопада. На Форумі зберуться всі ключові гравці та креатори ринку.

Дуже хочеться розповісти детальніше про 8 зон, 3-х сценах, кастинг ведучих та воркшопи, які дозволять за 2 дні зняти свій власний фільм та багато іншого. Але, Форум, передусім — це люди. Тому, ми представляємо першу порцію спікерів. Це незвичайні українці, які здійснюють тиху революцію, змінюючи свідомість більшості, формують та розвивають ринок або промотують українську культуру і талант за кордоном.

«Ми ставимося до підбору спікерів дуже скрупульозно і ретельно, - зазначає Офіційний представник Cannes Lions в Україні Костянтин Кузнєцов — «Нас цікавить те, що саме спікер може дати слухачам, яким чином його досягнення можуть надихнути та спонукати на творчі дії».

Ми з радістю представляємо першу п'ятірку спікерів.

Квитки на Форум за спеціальною ціною можна придбати тут. Поспішай. Якщо ти готовий до змін у своєму житті — тобі потрібно бути тут.

1. Andrew AJ і Tina Tanashchuk

HAPPY HIPPIE LAB.

Стоп-моушен анімація.

Ця пара вирішила відкрити свою студію відразу після того, як створений ними в домашніх умовах пластиліновий мультфільм «Мума» потрапив у шорт-лист португальського фестивалю Curtas Vila do Conde. Слухачі дізнаються з перших вуст про всі тонкощі та труднощі роботи над проектом, про всі нюанси створення - крок за кроком. Крім того, в НСК «Олімпійський» протягом двох днів Форуму команда проведе унікальний воркшоп, де знімуть стоп-моушен анімацію ексклюзивно і спеціально для Форуму. Причому взяти участь в зйомках зможе кожен відвідувач Форуму, а заодно і підглянути через плече аніматорам на постпродакшн і побачити, як створюється мультик.

2. Майкл Щур

Ця персона начебто особливих рекомендацій не потребує, але становище зобов'язує. Відомий (майже культовий) медійник, який завоював визнання та славу проектом «Телебачення Торонто». Зараз працює безпосередньо над реформою та створенням Суспільного телебачення.

На Форумі ми почуємо про феномен Телебачення Торонто, і нові проекти Громадського телебачення — в розрізі культури змін, дізнаємося, як прокладався маршрут із Києва до Києва через Торонто і чому цей довгий маршрут може виявитися найкоротшим.

3. Ольга Рєка сценарист, продюсер

Автор сценарію і продюсер першого українського онлайн-серіалу 5 баксів.

Серіал створено за підтримки BBC і фінансується урядом Великобританії і Держдепартаментом США. На даний момент команда творців серіалу взяла пітчинг на зйомку повного метра.

На Форумі Ольга на правах інсайдера поділиться факапами створення серіалу, деякими секретами драматургічної майстерності. Ви дізнаєтеся, як багато творчих зусиль і хитрощів було витрачено на те, щоб серіал гідно представив Україну як іноземцям, так і співвітчизникам (що набагато складніше).

4. Влад Троїцький

Геніальний український режисер, драматург і актор. Ім'я цієї людини у нас відразу спливає у пам'яті, коли настає час довгоочікуваного ГогольFEST, анонсуються виступи ДахаБраха або Dakh Daughters.

Владислав підготував надхненний спіч про те, як він створював свої проекти, про те, як вдалося завоювати популярність за межами України. Також — поділиться секретами про нові ідеї на найближче майбутнє.

 5. Анна Погребняк

Головний QA і менеджер проектів систем відеострімінга, Video Gorillas.

Це їх технології розбурхують мозок Ілона Маска. Video Gorillas — успішна українська компанія з офісом в Лос-Анджелесі та інженерним центром у Києві. Один з ключових гравців на світовій медіа-арені. Рішення компанії багато в чому випереджають час, а деякі — не мають аналогів в світі.

Талановита команда і ключовий менеджмент - вихідці з Sony і P & G — вже більше 10 років надають послуги безлічі міжнародних медіа-брендів, голлівудським кіностудіям, постпродакшн-компаніям, медіа-платформ і стартапам. Продукти Video Gorillas включають новітні відеотехнології, які ґрунтуються на останніх розробках в галузі машинного навчання, нейронних мереж, візуального аналізу, розпізнавання об'єктів та передачі потокового відео.

 На Форумі головний QA компанії Анна Погребняк презентує проект Terminator Vision — революційну розробку у сфері комп'ютерного зору та штучного інтелекту.

6. Ігор Тарнопольский

Музичний та ТВпродюсер / CEO Enjoy Media / керівний партнер.

Завжди, коли ми дізнаємося, що Ігор Тарнопольський створює новий проект, ми розуміємо, що це буде щось дуже цікаве та якісне. Чого ще чекати від людини, який відкрив нам The Maneken та ONUKA?!

Або, наприклад, під час Євробачення, яке проводили в Києві завдяки JAMALA, яку продюсує Ігор, в центрі міста проходив Kiev Lights Fest. Упродовж трьох днів можна було розглядати барвисті світлові скульптури та інсталяції, проекції на будівлі та деревах, світлові шоу та шоу дронів - місто перетворилося на велику арт-галерею. Це теж справа рук Ігоря.

Його послужний список взагалі великий, якщо коротко, — запуск міжнародних ТВ проектів, музичної студії і рекорд компанії. Але це, виявляється, не все. На форумі Ігор вперше публічно розповість про свій новий дуже амбітний проект, як та де він планує його реалізовувати. Ми в передчутті!

7. Юрій Костенко

СЕО, Front Pictures.

Юрій зі своєю командою створює «магію» та ніколи не візьметься за проекти, які раніше вже хтось робив. На їхньому рахунку безліч інтернаціональних проектів. Наприклад, сценічна графіка та відео для номера Jamala c піснею 1944 на пісенному конкурсі Eurovision Song Contest 2016. Також — неймовірний мультимедійний танцювальний перформанс Freckled Sky, який підкорив публіку талант-шоу America's Got Talent. Сценічна графіка 8-ми виступів під час Eurovision Song Contest 2017.

Саме Юрій десять років тому заснував в Україні технологію 3D maping. Це він з командою на фасаді Софії Київської за допомогою проектора показав історію столиці за 1500 років. На форумі можна буде побачити цю красу «в мініатюрі» - на макет будівлі протягом двох днів в НСК «Олімпійський» ми будемо «мапити» красиву графіку, яку створила команда Юрія.

Під час свого виступ Юрій розповість, як медіа впливає на шоу-бізнес та виступи артистів. Поділиться секретами створення успішного перформансу.

8. Марина Гранкіна

Продюсер TeenSpirit — міжнародної продакшн компанії, яка створює тревел шоу Орел і решка, Орел і решка. Шопінг.

Марина відвідала більш, ніж 52-і країни світу і знає як організувати зйомку в кожній з них. Зараз вона відправляється в нову подорож зі своїм новим авторським проектом — спільні тури «Орла і решки» з компанією One Life. Вся подорож команда буде знімати для трансляції на своєму онлайн каналі. На Форум приїдуть мало не з аеропорту та ексклюзивно поділяться відео з подорожі та розкажуть, як пройшла зйомка першого випуску.

19 листопада Марина цілий день буде проводити на Форумі кастинг ведучих. Можливо, в цей день втілиться її головна мрія — знайти ведучого «з народу» для подальшої співпраці c Орел і решка і іншими проектами компанії.

9. Олег Власенко

Серійний придприємець. Company: Засновник HURU.

Тривалий час працював бізнес-розробником в корпорації Johnson & Johnson, очолював комерційний відділ в країнах СНД. Засновник компаній в сфері медицини та IT, а також компанії HURU, яка підірвала Kickstarter своїм унікальним рюкзаком-конструктором.

10. Павло Кузнєцов

Маркетолог.

У 15 років його вигнали зі школи, а вже через рік він заснував стартап, яким зацікавилися американські інвестори. Після такого прориву Фонд імені Пітера Тіля запросив Павла в Кремнієву долину — на з'їзд успішних підприємців, яким ще немає 20-ти. Працював у компаніях зі світовим ім'ям Adidas і Readdle. На базі Publicfast запустив перший в світі спосіб монетизації стрімів в Periscope.

Павло розповість про свої проекти та про те, як втілити свою ідею в життя, не маючи при цьому фінансових ресурсів.

11. Андрій Титаренко

Маркетолог, співзасновник Riot Division.

Андрій — крутий маркетолог та співзасновник не менше крутого бренду, плащами якого ONUKA «радіє, як дитина». Ще 7 років тому Андрій та його партнер Олег Мороз мріяли створити худі з маскою для вуличних бійок. Так стартував «бунтарський» проект Riot Division. За пару років бренд став випускати повноцінні колекції, обзавівся армією шанувальників та власним магазином.

Андрій розповість про те, як створити унікальний продукт на ринку та сформувати для нього виграшну маркетинг-стратегію.

12. Софія Швець

Спеціаліст з коммуникацій Company: Google.

Софія працювала менеджером з рекламних рішень головного європейського офісу Google у Дубліні. Також займалася рекламними стратегіями для швидкозростаючих компаній, менторила стартапи з питань виходу на ринок та координувала освітню ініціативу — Digital Academy Google для жінок. Зараз вона фріланс та нарощує власний потенціал.

Ґрунтуючись на досвіді роботи в Google, Софія розповість, чому креативні індустрії можуть повчитися у маркетологів, як знаходити креативні інсайти за допомогою відкритих даних та як технології змінять ці індустрії у майбутньому.

13. Геннадій Шестак

Співзасновник та директор компанії Ugears.

Стартувавши у 2014 році з пустого цеху та двох верстатів, виробництво 3-D пазлів з дерева Ugears переросло в успішну компанію. Ugears став абсолютним рекордсменом на Kickstarter, заробивши за 4 кампанії більше 1 мільйона доларів. Зараз їх дерев'яні моделі паровозів, машин та тракторів можна побачити майже у кожному магазині іграшок. У цьому році Ugears успішно провела переговори з компанією Walt Disney та розраховує продавати дерев'яні іграшки у їх парках та магазинах.

Геннадій проведе унікальний воркшоп та розповість, як не допустити помилок та створити успішну стратегію у просуванні проекту на краудфандінговій платформі та світовому ринку.

Як зазначає Костянтин Кузнєцов, формування списку спікерів поки триває. «Ми не зациклюємось тільки на розкручених персонажах. Більш того, ви можете подати заявку на участь і запропонувати себе, свого геніального колегу, свою компанію або свій стартап. Критерій відбору — геніальна ідея, революційний проект, карколомне креативне рішення, тобто те що до цього часу ніхто не робив або те, що виводить український проект на світовий рівень. Тобто те, що може надихнути наших слухачів і перевернути їх свідомість».

Особистий досвід — це одночасно інструмент і скарб. Цим людям є, про що розповісти, у їх в запасі  море цікавих і корисних речей, якими вони раді поділитися. Їх імена — це кращі аргументи на користь того, що Форум Креативних Індустрій відвідати потрібно. Звичайно, за умови, що ви - натура творча, вам не байдуже ваше майбутнє, яке ви не відділяєте від майбутнього країни. Чекаємо Вас в НСК «Олімпійський» 18-19 листопада.

Купити квитки на Форум можна вже сьогодні тут.

Новости по теме