На 1+1 прем'єра детективної історії "Лєдніков"!

На 1+1 прем'єра детективної історії "Лєдніков"!

Сьогодні о 20.15 на каналі "1+1" стартує новий детективний серіал режисера Олега Фоміна "Лєдніков".

Поделиться:

Сьогодні о 20.15 на каналі "1+1" стартує новий детективний серіал режисера Олега Фоміна "Лєдніков". В основу телесеріалу покладено романи відомого письменника і публіциста Олександра Звягінцева: "Ярмарок Безумства", "Ця жінка буде моєю", "До зустрічі в Лондоні", "Швейцарські гірки", "Примус до любові".

 Талановитий молодий слідчий Валентин Лєдніков (Андрій Чернишов), який п'ятнадцять років тому несподівано покинув прокуратуру, але репутації професіонала не втратив, улаштовується на роботу в газету. Головний редактор Маргарита Кукушкіна (Ніна Усатова) відчуває до Лєднікова не тільки професійну повагу, а й особисту симпатію, томі довіряє йому тільки "найгарячіші" матеріали. Вона знає, що ніхто, крім нього, не здатний розплутати темні справи, до яких причетні впливові й могутні персони: олігархи, рубльовські дружини, відомі архітектори тощо. І, звісно, заради нового розгромного матеріалу Кукушкіній доводиться щоразу заплющувати очі на витівки найкращого працівника...

 "Лєдніков зовсім не герой, у якого все виходить. Він жива людина зі своїми вадами й труднощами. Сценарій мені відразу здався цікавим, бо такого неоднозначного й об'ємного персонажа, як Лєдніков, мені ще не доводилося грати", - розповідає виконавець головної ролі Андрій Чернишов.

Цікаві факти:

• Зйомки проходили в Москві, Підмосков'ї, Геленджику. Вони тривали понад п'ять місяців. Численні складно-постановочні сцени вимагали від акторів і знімальної групи не тільки максимальних фізичної та емоційної напруги, а й спеціальних навичок. "Я вперше в житті стрибав з вікна, - згадує Данило Дунаєв. - Другий поверх сталінської п'ятиповерхівки, досить високо, метрів 6-7. Ми з Андрієм Чернишовим стрибали, але йому було ще складніше – за ним лунав вибух. Він спочатку мене виштовхує, і я стрибаю з вікна, перехиляюся за бортик, гарно падаю кудись за кадр, але щоб ноги було видно. Страшнувато, але внизу була величезна подушка, тож приземлення виявилося комфортним".
• Для відомого актора Олександра Пороховщикова, який зіграв у картині батька Лєднікова, ця роль стала останньою. Олександр Шалвович так і не встиг почати озвучування стрічки.