На “1+1 Україна” відбудеться телепремʼєра української драми “Памфір”

Телепремʼєра: на 1+1 Україна покажуть фільм “Памфір”

У День пам'яті жертв голодоморів та політичних репресій на “1+1 Україна” покажуть української драму“Памфір”.

Поделиться:

У День пам'яті жертв голодоморів та політичних репресій, 25 листопада, о 21:50 на “1+1 Україна” відбудеться прем’єра українського драматичного фільму “Памфір” режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука, виробництва компанії Bosonfilm. Українська кінострічка, вже здобула славу на світових аренах кінематографа. Картина отримала гран-прі Каїрського міжнародного фестивалю та гран-прі Міжнародного кінофестивалю «Молодість», була представлена в програмах фестивалів у Роттердамі та Карлових Варах. Світова прем’єра фільму відбулась у травні 2022 року на Каннському фестивалі. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розсекречені докази геноциду: “1+1 Україна” покаже спеціальний епізод проєкту “Реальна історія з Акімом Галімовим” до роковин Голодомору

Стрічка є копродукцією України, Франції, Польщі та Чилі. Події драми розгортатимуться на Буковині, біля кордону з Румунією, напередодні святкування Маланки.

В центрі сюжету — історія родини головного героя, Леоніда на прізвисько “Памфір”. Чоловік повертається із заробітків в рідне буковинське село на зимові свята. Дружина вмовляє більше нікуди не їздити, та й син-підліток Назар не хоче відпускати батька. Хлопець обирає ризикований спосіб завадити від’їзду, внаслідок чого, головний герой знову буде вимушений повернутися до незаконних заробітків — контрабанди. Це рішення призведе до незворотних наслідків для усієї родини.

У фільмі зіграли українські актори: Олександр Яцентюк, Соломія Кирилова, Іван Шаран, Олександр Ярема, Олена Хохлаткіна та інші. 

Робота над створенням фільму тривала впродовж чотирьох років. Щоб краще передати своїх персонажів, актори отримали завдання від режисера Дмитра Сухолиткого-Собчу, попрацювати на тих роботах, де працюють їхні герої за сюжетом. Наприклад, Соломія Кирилова, яка зіграла головну жіночу роль, працювала на заводському конвеєрі, а актор Андрій Кирильчук  дізнався більше про роботу дільничого, аби зрозуміти всю специфіку посади.

Не пропустіть телепремʼєру “Памфір” 25 листопада о 21:50 на телеканалі “1+1 Україна”.

Дивитися фільм Памфір

Новости по теме