На кастингах "Битви хорів" Злата Огневич плакала, а Юрій Горбунов сварився з Олегом Скрипкою

На кастингах "Битви хорів" Злата Огневич плакала, а Юрій Горбунов сварився з Олегом Скрипкою

Наймасштабніше вокальне шоу "Битва хорів" стартує на телеканалі 1+1 вже цієї неділі, 10 листопада, о 20:15.

Поделиться:

Наймасштабніше вокальне шоу "Битва хорів" стартує на телеканалі 1+1 вже цієї неділі, 10 листопада, о 20:15.

2 перших епізоду "Битви хорів" будуть присвячені кастингу. 10 листопада телеглядачі побачать, як Олег Скрипка, Руслана, Гарік Кричевський і Злата Огневич прослухають сотні вокалістів з народу і виберуть кращих в свої хори.

Наставник вінницького хору Олег Скрипка буде шукати вокалістів, які вміють виконувати народні пісні, але готові до сміливих експериментів.

"Всім цікаво: як рокер може працювати з хором? Я відповім: це буде драйвовий сучасний колектив. Я хочу довести, що хор може шокувати, дивувати і зачаровувати. Я хочу зібрати команду, яка проведе нас з минулого в майбутнє".

Ведучий проекту Юрій Горбунов зізнався, що ледь не посварився з Олегом Скрипкою на кастингах:

"Був момент, коли дуже хорошу, на мій погляд, дівчину Скрипка не взяв у свій хор. Я наполягав, але він навідріз відмовлявся. Ведучий не повинен впливати на рішення тренерів, але ми з Олегом давно знайомі, і я намагався його вмовити. У той момент я керувався емоціями, відчув, що за цю дівчинку потрібно заступитися".

Гарик Кричевський на відборі не зміг утриматися від компліментів на адресу деяких учасниць і навіть станцював повільний танець з однією з них. Співак зізнався, що у своїх учасниках хотів би бачити себе в молодості:

"Хор у мене непростий, а одеський, і в ньому повинна бути одеська родзинка: всі повинні бути чесними у своїх емоціях, і співати більше серцем, ніж голосом".

На донецькому кастингу Злата Огневич розплакалася після того, як сказала "ні" одній з учасниць.

"Все в житті я звикла робити на "відмінно". Мені непросто позбавляти когось мрії, але це мій хор, і моя мрія - зібрати саме ті голоси, які приведуть нашу команду до перемоги", - зізналася Злата Огневич.

Співачка Руслана, яка збирала львівський колектив, шукала людей, готових з такою ж нестримної енергією і азартом віддаватися роботі з хором.

"На проекті я стала тим, ким є по суті, - хоровим диригентом. Це моя спеціальність, і я давно шукала можливості проявити себе в цій іпостасі. Відкрию вам таємницю - всі хормейстери вважають себе в чомусь унікальними людьми, адже перед ними стоїть завдання більш складне, ніж перед виконавцями. Хор для диригента - це інструмент з 4 клавіш, грати на ньому складно, але чарівно".

"Битва хорів" - українська адаптації всесвітньо відомого формату Clash of the Choirs. Шоу стартувало на каналі NBC в 2007 році і надихнуло американців на створення культового телесеріалу Glee. "Битва хорів" миттєво завоювала серця телеглядачів - сьогодні формат адаптований у 15 країнах світу, серед яких - Франція, Великобританія, Польща, Данія, Швеція.

8 хорів, по 15 учасників у кожному, боротимуться за перемогу на великій сцені. До перемоги їх поведуть зоряні наставники - ними стали виконавці, визнані в Україні та за кордоном: Алессандро Сафіна, Володимир Гришко, Руслана, Олег Скрипка, Ірина Білик, Злата Огневич, Гарік Кричевський та Наталія Гордієнко. Хор -переможець отримає 500 тисяч гривень на творчий розвиток колективу.

Суддями проекту стали Ніна Матвієнко, Михайло Турецький та Анатолій Єрема.

Ведучий проекту - Юрій Горбунов