“Намагаюсь витрачати кожну свою секунду, аби бути корисним своїй країні”, — Іван Фролов, засновник та креативний директор бренду FROLOV

“Намагаюсь витрачати кожну свою секунду, аби бути корисним своїй країні”, — Іван Фролов, засновник та креативний директор бренду FROLOV

Інтерв'ю про роботу під час війни: благодійні проєкти та створення нової кутюрної колекції з українськими символами.

Поделиться:

Нині кожен допомагає Україні на своєму фронті. Ви з командою FROLOV ініціюєте велику кількість благодійних проєктів. Розкажіть про них детальніше.

Мета нашого бренду — підняття важливих соціальних тем. Ми ведемо соціально-активний бізнес, транслюючи це, як у власних колекціях, так і у створенні окремих благодійних проєктів та колаборацій. 

Раніше працювали з медичними центрами “100% LIFE” для закупки тестів на ВІЛ, під час пандемії COVID-19 відшивали захисні костюми у співпраці з благодійним фондом “Spunbond”. Продовжили активну благодійну роботу і після повномасштабного вторгнення росії. 

Так, після першого місяця війни ми переформатували наше виробництво і почали виготовляти плитоноски, розвантаження, уніформу нестандартних розмірів для армії. Ініціювали фандрейзингову кампанію для збору коштів на виготовлення бронежилетів, створивши для цього наш перший NFT. Зараз працюємо над нашим головним благодійним проєктом —FROLOV HEART. Це лімітована колекція чорних та білих світшотів з вишивкою нитками або бісером. Весь прибуток від продажу світшотів буде переданий громадській організації, заснованій телеведучою Машею Єфросініною — “Фонд Маша”. 

Іван Фролов

"Україна зараз знаходиться у серцях всіх людей цивілізованого світу".

Ваше серце стало символом та основою візуальної комунікації міжнародного телемарафону Embrace Ukraine. Який меседж особисто ви хотіли б донести до світової спільноти цією роботою?

Україна зараз знаходиться у серцях всіх людей цивілізованого світу. Адже ми захищаємо не лише нашу землю, а й весь світ від головних терористів на нашій планеті, боремося за демократію та відстоюємо базові людські цінності кожного. Саме тому Україна, викарбувана в серці кожного, символізує хоробрість та мужність перед найстрашнішим злом і темрявою. 

"Кожне вишите вручну серце унікальне".

Взагалі, ваша лінійка світшотів фактично унікальна — жоден з візерунків у формі анатомічного серця не повторюються між собою, а виручені кошти ви відправляєте на допомогу діткам, які постраждали від війни…

Так, ідея нашого проєкту полягає в тому, що кожне вишите вручну серце унікальне. Хоча люди часто замовляють схожі дизайни, але кожен ескіз єдиний у своєму роді, тому що майстер не може вручну виготовити ідентичний малюнок. Невдовзі запрацює офіційний сайт frolovheart.com, де з'явиться стіна з серцями та персональним номером кожного учасника. Цей номер також вказаний на світшоті. 

світшот Фролов

Хочу зазначити, що завдяки такому проєкту, ми зможемо не лише зібрати кошти для допомоги дітям, а й підтримати економіку, забезпечивши роботою майстрів з ручної вишивки. Окрім нашої команди, ми залучили до проєкту нових фахівців і тим самим створили додаткові робочі місця у нашій сфері. 

Іван Фролов

"Це лише кілька прикладів неймовірної міжнародної підтримки, результати якої ми відчуваємо просто зараз".

Світ моди активно підтримує Україну публічно. Який вчинок модного бренду чи окремих людей з комʼюніті справив на вас найбільше враження? Поділіться емоціями.

Ми дуже вдячні всім міжнародним медіа, які відгукнулися на наші запити та допомогли розповісти світу про реальні події, що відбуваються в Україні. Ця підтримка була та досі залишається дуже потужною, завдяки цьому ми змогли провести важливу інформаційну роботу та голосно заявляти на весь світ про війну в Україні, про воєнні злочини рф, та просити про підтримку всіма можливими способами. 

Нам вдалося стимулювати наші онлайн-продажі завдяки проєкту Angel For Fashion, де зібрані провідні молоді українські бренди. Завдяки підтримці Better.Community LVMH group мали змогу безкоштовно отримати їхню тканину, використавши її під час нашого виробництва. І це лише кілька прикладів неймовірної міжнародної підтримки, результати якої ми відчуваємо просто зараз. 

Нині дуже гостро стоїть питання членства України в ЄС і телемарафон Embrace Ukraine, власне, про це, — про наміри України стати частиною родини ЄС. Чому саме зараз це так важливо? Поділіться думками.

Зараз Україна, як ніхто, відстоює демократичні права всього світу та показує таку силу духу, як жодна інша європейська країна. На мою думку, це питання, яке вже давно зрозуміле та вирішене, зараз лише потрібне бюрократичне та офіційне його затвердження. Таким чином Європа ще сильніше покаже свою підтримку та солідарність з нашим народом, а це для нас зараз надважливо. 

Іван Фролов до повномасштабного вторгнення 24 лютого та Іван Фролов після - що змінилося у вашому світосприйнятті? Як ви проживаєте ці драматичні події?

Підсумки можна буде підбивати пізніше, зараз я зовсім не маю часу для самоаналізу. Наразі важливо просто діяти, і я намагаюсь витрачати кожну свою секунду, аби бути корисним своїй країні, своєму народові та своїй команді.

Іван Фролов

"Для нас дуже важливо працювати для відновлення економіки країни та збереження робочих місць команди".

Якою буде ваша перша колекція після Перемоги? Чи думали над цим? 

Паралельно з нашим благодійним проєктом закінчуємо створення нашої нової кутюрної колекції, робота над якою почалася ще до повномасштабного вторгнення. Поки не розкриваємо її теми, але вона має дуже важливі українські символи. Проте ми залишаємось вірними собі, і не будемо спекулювати темою війни в наших колекціях. Для нас дуже важливо працювати для відновлення економіки країни та збереження робочих місць команди. Нашою метою також є показувати світовій індустрії високий рівень професіоналізму українців. Попри логістичні та ряд інших проблем, ми знаходимо шляхи їх вирішення. Робимо все, аби наблизити нашу спільну Перемогу. 

Іван Фролов

Новости по теме