Не дайте паразитам «нашкодити» дитині: Як вберегтися від вошей влітку

Не дайте паразитам «нашкодити» дитині: Як вберегтися від вошей влітку

Читайте корисні поради.

Поделиться:

Літо, дитячі забавки, відпочинок у бабусі чи дитячому таборі та воші – сумний ланцюжок, чи не так? А це все не жарти, бо саме в ці три спекотні місяці спостерігається підвищена активність паразитів та спалахи епідемії педикульозу. Уявіть, що після літнього відпочинку ваша дитина приїжджає додому, але не сама, а з вошами. Щоб цього не було, потрібно навчити малечу правил особистої гігієни для профілактики педикульозу:

1. Користуватися тільки своїм гребінцем та нікому не давати його.

2. Носити тільки свій капелюх та не брати чужий.

3. Зберігати речі у власній шухляді чи сумці, не обмінюватися одягом.

4. Маленьких дівчат навчити заплітати коси та робити інші зачіски, щоб волосся було зібране.

А ще турботливі батьки повинні знати про чудовий засіб – спрей для захисту від вошей «Лавінал-Профілактик». В його складі лише рослинні компоненти, дія яких спрямована на відлякування вошей. Регулярне використання спрею не дасть дитині підчепити педикульоз – одну з головних літніх неприємностей.

Не встигли зупинити вошей?

Що робити, якщо забули про профілактичні заходи і ваша малеча все ж таки привезла додому повне волосся паразитів? Спокійно, це не проблема. Паніка не допоможе, а тільки налякає дитину. На своєму прикладі навчіть, як справлятися із труднощами та вирішувати неприємності. В цій ситуації важливо якомога швидше почати лікування.

Що потрібно робити батькам? Обрати діючий засіб, бажано з натуральних компонентів. Тому що це не нашкодить волоссю та шкірі голови, на відміну від славетних ополіскувань з керосином. Важливо пам'ятати, що окрім вошей, у волоссі є гниди – це маленькі версії паразитів. Тому мало лише обробити голову діючим засобом, треба ще робити процедуру вичісування. Для цього використовують спеціальний гребінець.

Щоб не бігати по аптеках та шукати окремо засоби, оберіть спрей проти вошей «Лавінал». Рослинна основа бережно ставиться до шкіри голови та волосся та використовується з метою знищення вошей та гнид. У комплекті також йде шапочка та гребінець. Піклуйтеся про свою дитину та пам’ятайте, що педикульоз – це не кінець світу, а лише проблема, з якою можна впоратись.

Новости по теме