Нік Вуйчич допоможе зробити українську школу безпечною

29 березня відбудеться зустріч Ніка Вуйчича з українськими школярами та вчителями.

Поделиться:

29 березня 2018 року у Київському палаці дітей та юнацтва відбудеться зустріч Ніка Вуйчича з українськими школярами, вчителями, психологами та ведучими Сніданку з 1+1 Єгором Гордєєвим та Нелею Шовкопляс. Тема зустрічі – булінг у школах.

Булінг (від англ. bully - хуліган, забіяка, насильник) – психологічний терор, побиття, цькування однієї людини іншою. Дії менш радикальні – обзивання, непристойні жарти, плітки – називають моббінгом. Основні їх ознаки: нерівність сил агресора і жертви.     

Нік Вуйчич народився без рук та ніг, тому в школі він пережив цькування та знущання з боку однолітків. У своїй книзі «Життя без обмежень» Нік пише: «Жорстокі діти називали мене почварою і не хотіли спілкуватися зі мною. Я хотів, щоб зі мною дружили, але цього не відбувалося. Я був пригнічений та нещасний, не бачив сенсу жити… Але я помилявся. Я хочу показати шлях по той бік горя, де ви станете сильнішими, наполегливішими, сповненими бажання змінити власне життя так, як ви навіть і не мріяли».

В Україні, згідно дослідження, проведеного для UNICEF, з булінгом зіткнулися 89% школярів.                                                                           

Останнім часом цькування у школах прийняло нові, більш жорсткі форми, і страждають від нього, перш за все, діти, які вважаються групою «не такими». Все частіше булінг в реальному житті виростає з кібербулінгу: злісні повідомлення, погрози, витік якоїсь інформації в мережу і подальший шантаж. Дослідження агентства McAfee показало, що випадки кібербулінгу зросли втроє за останній рік.

Реформа освіти в  Україні націлена на те, аби перетворити школу на безпечний простір, де немає насильства і цькування, створити атмосферу довіри і взаємоповаги. Школа – це місце, де має розкритись талант кожної дитини. Тому сьогодні для України надзвичайно важливим є процес підготовки школярів, їхніх батьків та вчителів до протистояння проявам булінгу у школах, а також до зустрічі з дітьми  із особливими потребами, які частіше за інших потрапляють в зону ризику підліткового булінгу.

«Коли мене ображали в школі, я почувався жертвою. Але згодом зрозумів одну важливу річ. Що, як до тих людей, які мене принижують, так само ставляться удома? Вони не контролюють своє життя і, можливо, єдиний спосіб відчути, що вони мають над чимось контроль – це контролювати мене. Тому я не ображаюсь і не засуджую нікого, бо не знаю, хто яку історію має насправді» – сказав Нік Вуйчич на конференціі «Діти – провідники змін», яка відбулася у Києві восени 2017 року.

29 березня (Четвер) 2018 о 9:30 відбудеться прес-конференція в готелі Fairmont (вулиця Набережно-Хрещатицька, 1), а вже цього дня у Київському палаці дітей та юнацтва (вул. Івана Мазепи, 13) о 13:00 запланована зустріч зі школярами, на якій Нік буде говорити на тему «Як знайти друзів та зберегти їх».

О 15:00 мотиваційний спікер чекає вчителів, методистів, психологів та  батьків, з лекцією «Безпечна школа: як навчити підлітків дружити».

На цих зустрічах ранкові ведучі  Єгор Гордєєв та Неля Шовкопляс разом з акторками серіалу Школа Яною Андреєвою та Ірою Кудашовою поділяться своїми історіями шкільного булінгу.

На ТСН.ua за посиланням можна знайти онлайн-трансляцію виступу Ніка, а також на сторінці Сніданку з 1+1 у Фейсбуці

30 березня (п’ятниця) о 07:35 Нік Вуйчич завітає до ранкового ефіру Сніданку з 1+1, де поділиться своїм досвідом як діяти, щоб припинити шкільний терор та мати хороші стосунки з однокласниками.

Організацією приїзду Ніка Вуйчича в Україну займається його офіційний представник – комунікаційне агентство Key Strategy, за підтримки Міністерства освіти і науки України, КМДА, телеканалу 1+1 та «Надія». Головний партнер: Міжнародна мережа жіночих фітнес-клубів FitCurves.

 

Новости по теме