Ольга Богомолець розповіла про лікарів-волонтерів на Євромайдані

Ольга Богомолець розповіла про лікарів-волонтерів на Євромайдані

Лікар та громадський діяч Ольга Богомолець в гостях у "Сніданку з 1+1" розповіла, як лікарі-волонтери рятують життя українцям на Майдані.

Поделиться:

Лікар та громадський діяч Ольга Богомолець в гостях у "Сніданку з 1+1" розповіла, як лікарі-волонтери рятують життя українцям на Майдані.

Ольга Богомолець, яка на Майдані координує медичну допомогу, каже, що у різний час в центрі столиці перебуває різна кількість лікарів. Усі вони волонтери, хтось із них взяв відпустку на своєму головному місці роботи, хтось з кимось помінявся, хтось просто приходить, коли має вільний час. На сьогоднішній день, лікарі є одна з найбільш організованих професійних служб на Майдані, крім самооборони.

"Є стаціонарні медичні пункти, в Будинку профспілок, в КМДА, в Жовтневому палаці, в Будинку архітекторів, в Українському домі, був і є медпункт на вулиці Грушевського, в Парламентській бібліотеці, в якій були операційні, під час того, як там відбувалися події, і є мобільні бригади, які курсують між людьми коли є великі скупчення. На Євромайдані створений народний госпіталь, де залежно від дня і часу працює різна кількість лікарів-волонтерів", - розповідає Ольга Богомолець.

Усі лікарі Євромайдану прийшли туди за покликом душі і серця, пам'ятаючи про клятву Гіппократа, але вдячності держави за це не відчули.

"У лікарів є дуже чітка позиція – це клятва Гіппократа. І вона змушує серце і совість кожного лікаря бути там, де люди. Там, де люди, які потребують допомоги. Ми дуже часто ходили на той бік барикад, і надавали допомогу наші лікарі що силовикам, що постраждалим. Але вперше за історію мого життя, так держава продемонструвала знущання над лікарями, тому що лікарі були биті, при чому були биті сильно, під час того, як вони надавали допомогу. Ви знаєте, що один медичний пункт було розгромлено. Тому, лікарі свою клятву виконують, а чи інші структури виконують толерантне відношення до лікарів, це велике питання", - зауважила Богомолець.