Ольга Харлан, учасниця шоу "Вишка" дострибалася до першої крові

Ольга Харлан, учасниця шоу "Вишка"  дострибалася до першої крові

Під час тренування олімпійська чемпіонка з фехтування на шаблях Ольга Харлан дострибалася до першої крові. Виходячи з води, дівчина оступилася і порізала ногу об бортик басейну

Поделиться:

Під час тренування олімпійська чемпіонка з фехтування на шаблях Ольга Харлан дострибалася до першої крові. Виходячи з води, дівчина оступилася і порізала ногу об бортик басейну. Тренування Ольга вирішила не зупиняти - обробила рану і продовжила стрибати з твердою впевненістю, що до ефіру все заживе.

Комусь може здатися, що професійним спортсменам, які беруть участь у спортивно-розважальному шоу "Вишка" на каналі 1+1, гарантована перемога: вони - чемпіони, люди із залізними нервами і сталевими м'язами! Самі атлети делікатно мовчать, тому що розуміють: чим солідніше твої досягнення у великому спорті, тим складніше починати все спочатку. Олімпійська чемпіонка, фехтувальниця на шаблях Ольга Харлан тренується нарівні з усіма учасниками проекту "Вишка" - стрибки у воду змусили її розпочати підготовку практично з нуля. Нові навантаження, акробатичні вправи, основи хореографії - все це не має нічого спільного з фехтуванням. Ольга зізнається, що у неї, як і у всіх учасників, є страх перед стрибками у воду - але тільки особливий, олімпійський.

- Ви стрибали коли небудь з вишки?

- Ні. Але мені цікаво спробувати.

 - А ви не боїтеся, що стрибки у воду якось вплинуть на ваші "робочі" м'язи?

- У будь-якому разі - погано не буде.

- Страх є?

- Є. Він засів десь у грудях.

- А хіба олімпійські чемпіони - не залізні люди зі сталевими нервами?

- (Сміється). Ні. Йшла на перше тренування, а в душі - мандраж. У своєму виді спорту я знаю чого чекати, і як все буде. А тут?! Поки нічого не зрозуміле. Боїшся зробити невірний крок.

- Ілля (Ілля Кваша, головний зірковий тренер "Вишки" ) якось Вас заспокоїв?

-Так, він сказав: все буде добре.

- Слабка втіха, як на мене.

- Мені подобається його ставлення. Я довіряю йому, тому вважаю цієї фрази достатньо для заспокоєння. Головне, що мені хочеться це робити.

- Які висоти вже підкорилися Вам?

- Поки тільки метр і трамплін. Займалася на батуті.

- Сподобалось?

- Звичайно. Приємно розуміти таємні механізми цього виду спорту. Адже насправді, досить складно правильно стати в стійку, правильно тримати руки, прибрати все зайве. Потім потрібно зібрати все це "в купу" і стрибнути, не забуваючи натягувати пальці ніг як у балеті та хореографії. Це круто.

- А ваш тренер з фехтування не застерігав Вас від походу на "Вишку"?

- Насправді він сильно переживає.

- За які частини тіла він переживає найбільше. Що рекомендував берегти?

- Всі.

-Ви забобонна спортсмен?

- Так. Але живу за принципом: якщо сталося щось хороше - вірю, якщо погане - ні.