Підопічна Вакарчука Христина Соловій випустила дебютний альбом

Підопічна Вакарчука Христина Соловій випустила дебютний альбом

Учасниця "Голосу країни" Христина Соловій випустила дебютний альбом "Жива вода",

Поделиться:

Учасниця "Голосу країни 3" Христина Соловій випустила дебютний альбом "Жива вода", до якого потрапили народні, зокрема лемківські, пісні та дві композиції авторства самої виконавиці.  

Десять пісень платівки - українські народні в авторській адаптації екс-наставника дівчини за співочим шоу "1+1", а нині продюсера Святослава Вакарчука.

"Я довго виношувала мрію дати народним пісням нове дихання, аби їх знали і співали молоді люди", - прокоментувала Христина.

Робота над першим диском Соловій відбувалася в Києві за участі найкращих музикантів країни. Саунд-продюсерами альбому стали лідер "Океану Ельзи" Святослав Вакарчук та клавішник легендарного українського гурту Мілош Єліч.

Одна з пісень альбому "Жива вода" - "Под облачком", до якої у Христини особливе, містифіковане ставлення.

"У ній - вся моя любов до Лемківщини. Вперше почула цю пісню в 11-літньому віці. Саме тоді мама розповіла мені про наше лемківське походження, про людей з дивними звичаями і такою милою, місцями чудною, говіркою. Багато із тих людей мені не вдалося знати живими. Але я завжди можу викликати в пам'яті їхні образи, що мені тоді створила в уяві пісня "Под облачком" - чи не найдорожча для мене пісня-портал і нерозривний містичний зв'язок з моїм корінням", - розповіла молода співачка.

Послухати решту композицій Соловій можна тут.

Нагадаємо, зараз триває кастинг на шостий сезон "Голосу країни". Уже цієї суботи, 26 вересня, команда проекту вирушить на пошуки талановитих до Полтави. Адреси решти відкритих відборів – на сайті вокального шоу.

Новости по теме