Підопічний Сергія Лазарєва Андрій Шамрай розповів, чому змусив нервуватися свого наставника

Підопічний Сергія Лазарєва Андрій Шамрай розповів, чому змусив нервуватися свого наставника

Учасник "Голосу країни" згадав про труднощі підготовки до вокальних "суперечок"

Поделиться:

Минулого тижня учасник "Голосу країни" Андрій Шамрай переміг у вокальній "битві" Валерію Шевченко. Під час репетицій дівчина, яка має хлопця, заборонила напарникові брати її за руку чи будь-яким іншим чином виявляти своє гарне ставлення. В інтерв'ю нашому сайту Шамрай зізнався, що це збило його з пантелику. Окрім того, хлопець розповів про труднощі підготовки до "батлів" і реакцію наставника на зовнішню схожість з ним.

Тебе часто порівнюють із Сергієм Лазарєвим. Чи жартує із цього приводу твій тренер?

Лазарєв жартує і команда теж. Дехто каже, що ми схожі, дехто не бачить нічого спільного. Сергій же говорить, що він один такий і не хоче, щоб хтось зазіхав на його славу (сміється). Вважає, що ми подібні.

Коли він вибирав нам пісні на "батли", то звернувся до мене "мій двійник Андрій". У той момент вся команда дуже промовисто на нас зиркнула.

Ти очікував, що тебе поставлять у дует із Валерією?

Чомусь, так. Це передчуття у мене виникло, коли вся наша команда разом із наставником зібралася поспівати в караоке. Я боявся дуету з Валерією, бо вона дуже сильна вокалістка. Але після того, як вона повідомила, що в неї є хлопець і заборонила брати її за руку, я засумнівався, що на сцені їй вдасться передати мені потрібні емоції. Адже я можу вимкнутися від усього. Їй же непросто абстрагуватися. Але вона таки змогла дати потрібну емоцію! Мені було складно. Я виконував пісню й думав, що можу не пройти далі.

Що було найскладнішого під час репетицій пісні "Там нет меня"?

Я захворів. У мене був гайморит і я майже не міг співати. Лазарєв нервувався і я дуже хвилювався, що не зможу виступити. Я їздив до лікаря на промивання носу й, на щастя, мені стало краще.

Коли Валерія тебе попросила не торкатися до неї.  Чи не заважало це тобі сповна викластися під час виступу?

Ми з Валерією повинні були стати одне до одного спиною, але на екрані помітно, що ми не притиснулися. Потім я простягнув їй руку, але вона тримала її на відстані й у кінці таки торкнулася.

Уже після перемоги я підійшов до Валерії і щиро побажав їй успіху. Сказав, що хочу спілкуватися й надалі. Вона подякувала, але після ефіру навіть не попрощалася. Пішла без слів. 

Чи вважаєш ти, що в дуеті справді був сильнішим, ніж Валерія?

Після ефіру мені телефонували друзі, в соцмережах писали незнайомі люди… Вони говорили, що вокально ми були однаково сильними. Але я вразив харизмою, емоціями. Мовляв, у моєму виконанні було більше душі. Хоча Вакарчук і думав інакше.

Кого ти вважаєш найсерйознішими конкурентами?

Із моєї команди це Оля Мельник і Лідія Скорубська. Із підопічних Тамари Гвердцителі –  Дмитро Єременко і Влад Дюрик.  У команді Святослава – Брія, а у команді Лорак – Марлен Каримов.

Ти бачиш себе переможцем "Голосу"? Чи для тебе сповна вистачає участі?

Для мене участь у "Голосі країни" дуже важлива. У травні я закінчую музичне училище в Запоріжжі. І це мене підштовхує переїхати до столиці. Я мрію продовжити навчання в Києві, потрапити на велику сцену. А ось мама хоче, щоб я жив і навчався в Донецьку, щоб я був оперним співаком, адже на класичному вокалі навчаюся. Я ж усвідомлюю, що опера – це круто, але мрію про естрадний спів. Або принаймні про виконання в операно-естрадній манері.

Рімма Канівець, сайт "1+1"