Підпільна імперія: Співсценарист "Тіней забутих предків" розповів, як створював свої найкращі роботи

Підпільна імперія: Співсценарист "Тіней забутих предків" розповів, як створював свої найкращі роботи

Сьогодні, 6 листопада о 23:30, до студії програми "Підпільна імперія" на каналі "1+1" завітає відомий український драматург.

Поделиться:

Сьогодні, 6 листопада о 23:30, до студії програми "Підпільна імперія" на каналі "1+1" завітає відомий український поет, драматург, кіносценарист Іван Драч, який працював над такими знаковими фільмами, як "Тіні забутих предків", "Камінний хрест", "Пропала грамота".

Разом з ведучим передачі Андрієм Алферовим він подивиться комедійну мелодраму "У пошуках Еріка" британського режисера Кена Лоуча, з яким Драч є ровесником. Маючи великий життєвий досвід і добре знаючи, що таке свобода, криза, щастя, нещастя, депресія – все те, що відчуває головний герой картини - Іван Драч допоможе глядачеві подивитися на фільм іншими очима. Стрічка оповідає про 50-річного манчестерського листоношу, який ніяк не може налагодити власне життя. Вийти з депресії йому допомагає легендарний футболіст, колишній форвард "Манчестер Юнайтед" Ерік Кантона.

"Мені сподобався цей фільм, тому що від нього віє добром. Дай Бог, щоб вся історія корупції нашого часу закінчувалася так само оптимістично, як і в цьому фільмі", - поділився враженням після перегляду відомий кіносценарист.

Крім цього, Іван Драч розповів у "Підпільній імперії" про українське поетичне кіно, про створення своїх знакових картин і про розвиток кар'єри.

Зокрема, він згадав, як працював над сценарієм до фільму "Пропала грамота" за однойменною повістю М. Гоголя.
"Як казав Олександр Довженко, Бог є, але ім'я йому випадок. Я зрозумів, що це правда, коли працював над сценарієм до фільму "Пропала грамота", який є дуже популярним серед моїх робіт. У ті роки мені було цікаво освоювати світ, я постійно подорожував, їздив по Союзу, на Сахалін, в Прибалтику ... І коли я повернувся до роботи, всі твори Гоголя вже розібрали, залишилася тільки маленька "Пропала грамота". І я почав працювати над сценарієм, залучаючи до процесу Григорія Квітку-Основ'яненка, Олексія Стороженка, - згадує Іван Драч. - Але найголовніше щастя для мене в цьому фільмі в тому, що над ним працювало багато чудових людей: Іван Миколайчук, Федір Стригун, Ніна Матвієнко, Валентина Ковальська, Марічка Миколайчук..."
Дивіться новий випуск "Підпільної імперії" вже сьогодні о 23:30 на каналі "1+1".

Спеціальний проект "Підпільна імперія" з Андрієм Алферовим розрахований одночасно на широку і глибоку аудиторію, цей проект охоплює актуальне, модне і зухвале кіно сучасності. Кіно, за яким у майбутньому оцінюватимуть цю сучасність. До і після кожного показу ведучий проекту розповідає про основні достоїнства картини, а також про те, чому фільм став таким значущим для сучасності і викликав великий ажіотаж на фестивальних просторах і в пресі.