Голос країни 6: Продюсери "не виключають змін у тренерському складі

Голос країни 6: Продюсери "не виключають змін у тренерському складі

Через велику кількість бажаючих взяти участь у проекті в Києві пройдуть додаткові кастинги "Голосу країни".

Поделиться:

Через велику кількість бажаючих взяти участь у проекті в Києві пройдуть додаткові кастинги "Голосу країни".

Вже скоро в ефірі каналу "1+1" стартує шостий сезон вокального шоу "Голос країни". Попередні відбори ще не завершилися, а продюсери проекту вже інтригують і розкривають подробиці нового сезону, обіцяючи яскраві постановки, трансформації в репертуарі учасників і навіть можливі зміни в тренерському складі.

Креативний продюсер шоу Володимир Завадюк, відповідальний за творчу складову, каже, що зараз ведуться переговори щодо тренерського складу шостого сезону.

"Я поки не можу назвати імена, хоча витік інформації вже є, і хтось говорить, що у нас будуть нові тренери чи навіть іноземці. А можливо, хтось повернеться з минулих сезонів", - зазначив він.

Але хто б не опинився у тренерському кріслі, перш, ніж постати перед наставниками і глядачами, учасникам потрібно дуже постаратися і спочатку здивувати членів творчої групи проекту. На попередньому кастингу кандидатів оцінюють креативний продюсер, музичний продюсер, педагог з вокалу.

У пошуках унікальних голосів вони вже об'їхали всю Україну від Дніпропетровська до Тернополя, від Полтави до Миколаєва. Попереду залишилися кастинги в Києві. І якщо спочатку останній кастинг у столиці був запланований на 24-25 жовтня, то через велику кількість бажаючих взяти участь у ньому було прийнято рішення провести ще два додаткових прослуховування - 31 жовтня - 1 листопада і 7-8 листопада. Більше п'яти тисяч претендентів різного віку з усієї України та з інших країн вже виявили бажання поборотися за титул "Голосу країни". У новому сезоні продюсери проекту шукають людей, здатних ламати стереотипи, і чекають, що ті, хто мріє потрапити на сцену головного вокального шоу країни, проявлятимуть неймовірний музичний смак, будуть здатні самостійно вивчити музичний твір або легендарний хіт і зробити на нього свою кавер-версію, по-своєму його прочитати.

Згідно суті і концепції проекту, головним пріоритетом, як раніше, залишаються вокальні дані учасників, але з кожним роком вимоги до кандидатів ростуть.

"З кожним сезоном планка, яку ми ставимо перед претендентами, зростає. Безумовно, першочерговими при відборі для нас є вокальні дані. Але зараз ми дивимося і на артистизм претендентів. Так чи інакше ті, хто дійде до прямих ефірів, будуть не просто співати, а й брати участь у постановочних номерах. У людини повинні бути хоча б задатки, решту ми допоможемо розкрити", - розповідає педагог по вокалу проекту" Голос країни" Наталя Єфименко.

Музичний продюсер Руслан Квінта, відкриваючи завісу таємниць, розповідає, що в шостому сезоні буде багато української музики.

"Ми враховуємо смак нашої аудиторії. Буде багато музики, яка вироблена в Україні, звичної для нашого вуха. Зараз дуже багато цікавих українських гуртів. Наприклад, я для себе відкрив Viviénne Mort. Також у шостому сезоні можна буде почути і українські твори, написані в 60-80-ті роки, зокрема пісні І. Поклада, Ю. Рибчинського, В. Івасюка. Вони допоможуть не тільки розкрити вокальний потенціал учасників, а й популяризувати українську культуру, - говорить він. - За результатами кастингів можна стверджувати, що наш "Голос країни" стає інтернаціональним проектом: потрапити до нас хочуть учасники з Франції, Грузії, Туреччини, Азербайджану, Ізраїлю, в тому числі і фіналісти шоу "The Voice" в цих країнах. Українська версія проекту популярна в світі в тому числі і завдяки різноманітності та актуальності музичного репертуару, тут у вокалістів широкі можливості, щоб максимально проявити себе".

Цікаво, що український проект є прикладом не тільки для самих претендентів, але і для людей, які працюють над адаптацією формату "The Voice" у різних країнах.

Володимир Завадюк підкреслює, що Україна є першою країною, де стали проводити кастинги в реальному часі.

"Раніше "Голос" в інших країнах проводив кастинги тільки по інтернет-реєстрації: потрібно було зареєструватися і заспівати в Інтернеті, і лише потім учасник міг потрапити на кастинг. Враховуючи досвід України, правовласники проекту Talpa Distribution BV ввели в свої правила прямі кастинги - коли людина може просто прийти в павільйон, заповнити анкету і заспівати", - говорить він.