Програма "Світ навиворіт" відзначає день народження

Програма "Світ навиворіт" відзначає день народження

Сьогодні проекту, якому немає аналогів в Україні, виповнилося 4 роки!

Поделиться:

11 грудня тревел-шоу "Світ навиворіт" святкує день народження. Сьогодні проекту, якому немає аналогів в Україні, виповнилося 4 роки!

"Батько" проекту Дмитро Комаров разом з оператором Олександром Дмитрієвим зараз перебувають у Латинській Америці, де знімають новий сезон. Вони дуже переживають через події в Україні і навіть у найдикіших місцях шукають будь-якої можливості, щоб стежити за новинами з батьківщини.

Сайту 1+1 вдалося зв'язатися з Дмитром та Олександром. І вони привітали усіх глядачів "Світу навиворіт". А ще – надіслали свіжі фото з латиноамериканської експедиції.

Дмитро Комаров:

"Рівно 4 роки тому в ефір 1+1 вийшов перший випуск програми "Світ навиворіт". За цей час ми зняли вже майже 100 серій. Я при всьому бажанні не зможу порахувати кількість перельотів, переїздів і місць, в яких доводилося ночувати. Я звик прокидатися до світанку і практично кожен день збирати рюкзак, точно не знаючи, де доведеться переночувати сьогодні. Ми не пишемо сценарії заздалегідь – їх допомагає складати країна, яку ми вивертаємо навиворіт. Практика показала, що більшість найцінніших сюжетів знімаються експромтом. Рекламні лозунги турагенств на кшталт "побачити весь Каїр за дві години з вікна автобуса з кондиціонером" навіть звучать абсурдно – таке просто неможливо. Щоб відчути виворіт іншого світу, його справжнє життя, зрозуміти, що у кожної країни є свої душа, характер, настрій і аромат – потрібно подивитися на життя людей зсередини, на деякий час ставши аборигеном. Так я подорожував ще задовго до появи "Світу навиворіт": рюкзак, квиток в один кінець і найголовніше – величезне бажання досліджувати, пізнавати і дивуватися. Стиль подорожей залишається незмінним і сьогодні.

Коли де-небудь в джунглях, в 12 000 кілометрів від дому, я прокидаюся в наметі, надягаю мокрі кросівки і в напівтемряві йду до річки чистити зуби, уважно вдивляючись під ноги, щоб не наступити на змію, іноді проскакує думка – "Навіщо тобі все це треба!" Але, прокинувшись, я розумію, що не проміняю такий стиль життя ні на який інший.

 Для мене "Світ навиворіт" – не просто робота. Це проект, який я сам придумав і яким без перебільшення живу, присвячуючи йому 90% життя. Це, можна сказати, моя дитина, якій сьогодні виповнюється чотири. У цьому віці малюк особливо цікавий і енергійний. Він носиться, палаючи бажанням увібрати в себе якомога більше нового і незвіданого. Він по-дитячому безпосередній. Каже, що думає. Описує, що бачить. Зростає, стає досвідченішим, і я, як "батько", підтримую всі його ідеї, навіть найбільш божевільні.

Саме тому новий сезон "Світу навиворіт", який наступного року ви побачите на 1+1, буде ще цікавішим, ще більш насиченим і яскравішим за попередні. З упевненістю скажу, що багато чого з того, що ми вже зняли, ви ніколи раніше не бачили, і навіть не підозрювали, що на нашій з вами планеті таке можливо. Ці сюжети змушують переосмислити своє життя. Але розкривати секрети поки не буду.