Рецепт печива за 12 хвилин від учасників "Великого пекарського турніру"

Рецепт печива за 12 хвилин від учасників "Великого пекарського турніру"

Проект "Великий пекарський турнір" на 1+1 продовжує вражати цікавими рецептами та цінними порадами тих, хто не уявляє свого життя без випічки

Поделиться:

Проект "Великий пекарський турнір" на 1+1 продовжує вражати цікавими рецептами та цінними порадами тих, хто не уявляє свого життя без випічки. А цього тижня ще й з'ясувалося, що випічка може бути дуже корисною. І для приготування вітамінних смаколиків достатньо всього 12 хвилин.

Мова йде про вівсяне печиво. Ще у Шотландії, батьківщині вівсяного печива, славнозвісна королева Маріа Стюарт вживала його щодня і вважала вівсяне печиво зброєю краси та довголіття. Ця суміш корисних вітамінів, мінералів, біологічно активних речовин і цінних харчових волокон допомагає знизити рівень холестерину в крові. Це єдина випічка, яку можна зробити справжньою вітамінною бомбою.

Традиційне вівсяне печиво готується з вівсяного борошна та пластівців, житнього борошна, вершкового масла, яєць та молока. Це основа, до якої можна додати будь-які корисні інгредієнти: горіхи, ягоди, шматочки фруктів, шоколад або мед – усе, на що вистачить фантазії.

Учасники проекту "Великий пекарський турнір" поділилися своїми рекомендаціями та вподобаннями щодо випікання вівсяного печива. Адміністратор Діана з Дніпропетровська радить печиво готувати з сезонними продуктами, наприклад, гарбузом. Продавець електродвигунів Катерина з Києва вважає, що вівсяне печиво має бути ароматним, тому рекомендує додавати мед, корицю, родзинки, цедру та гвоздику. Фізик Андрій з Києва радить додавати ірис, а студент Сашко з Кременчука рекомендує готувати вівсяне печиво з найдорожчими австралійськими горіхами – макадамі (400 грн за 1 кг). Одеситка Тетяна, яка виховує маленького сина, радить не перенасичувати додатковими інгредієнтами печиво, щоб зберегти традиційний вівсяний аромат. Сільський поет з Тернопільщини рекомендує вівсяне печиво готувати з цедрою лимону, корицею та фініками. Приватний підприємець Олександр з Харкова радить оздоблювати печиво чорним або білим шоколадом. Школярка Женя з Краснодону рекомендує вівсяне печиво готувати з журавлиною, кокосовою стружкою та волоським горіхом. А медсестра Олеся із Сум поділилася надшвидким дванадцятихвилинним рецептом з додаванням мигдальних пластівців та меду.

Уже за тиждень учасники "Великого пекарського турніру" поділяться новими унікальними рецептами десертів з усього світу: італійське тірамісу, індійський пудинг, французькі мільфей і саварен, австрійські торт Моцарт і кардинал Шнітте та навіть невідоме трдло.

Детальні рецепти від учасників "Великого пекарського турніру" можна знайти на сайті телеканалу 1+1.