Розкрито повний зірковий склад акторів дубляжу мультфільму “Мавка. Лісова пісня”

Розкрито повний зірковий склад акторів дубляжу мультфільму “Мавка. Лісова пісня”

Дізнайтеся, чиї голоси звучать у магічному лісі.

Поделиться:

Студія Animagrad (FILM.UA Group) розкриває повний зірковий склад акторів дубляжу мультфільму у новому відео. Серед них — Катерина Осадча, Ніна Матвієнко, Назар Задніпровський, Олег Скрипка, Олег Фагот Михайлюта, учасники етногурту “ДахаБраха” та Сергій Притула, який завершив свою кар‘єру шоумена участю у проєкті “Мавка”. 

Анімаційний фільм “Мавка. Лісова пісня”, прем’єра якого відбудеться вже 2 березня, об’єднав навколо себе відомих українських акторів, співаків, музикантів, культурних діячів та телеведучих. У спеціальному відео глядачі зможуть побачити і почути потужний зірковий склад, а також анімаційних героїв зі Світу Людей та Світу Лісу, яких вони озвучили. 

Нарешті стало відомо, що головна героїня Мавка заговорить голосом тендітної Наталки Денисенко, акторки театру, кіно та дубляжу.

Рухи та пластику Берегині Лісу подарувала прима-балерина Національної опери та народна артистка України Катерина Кухар, а співачка Христина Соловій виконала у мультфільмі дві Мавчині пісні. Це унікальний досвід, коли до створення анімаційної героїні були залучені одразу три зіркові особистості.

Телеведучий у минулому, а нині засновник однойменного благодійного фонду Сергій Притула подарував свій голос манірному Фролу, стилісту Килини. Озвучування відбулось ще до початку повномасштабної війни. Участь в проєкті «Мавка» стала заключною роботою Сергія у розважальній сфері, цим він завершив свою кар‘єру актора і шоумена. Хоч образ Фрола зовсім не схожий на образ Сергія, він швидко увійшов у роль, імпровізував та вигадував жарти для свого героя прямо в студії звукозапису.  

“Фрола навряд чи можна назвати позитивним героєм, але я якраз таких і люблю. Бо позитивні персонажі завжди прісні. А тут можна погратись із характером. Плюс, він змінюється протягом мультфільму. Десь він підлий, десь — мужній, а десь — зовсім не той, за кого себе видає. Щасливий завершити свою акторську кар’єру саме з Фролом”, — говорить Сергій Притула.

сергій притула

Музикант Олег Скрипка дублював Повелителя Небуття, одного з чотирьох Вищих Духів Природи — Того, Що у Скелі Сидить. А народна артистка України й акторка Наталія Сумська втілила роль Знахарки, мудрої цілительки.

Актор Назар Задніпровський подарував свій голос поважному Старійшині Лісу — Лісовику. Лукашів Дядько Лев заговорив голосом музиканта Олега Фагота Михайлюти.

Телеведуча Катерина Осадча отримала унікальну нагоду дублювати відразу декількох героїнь — українських жінок різного віку. Для цього їй довелось змінювати тембр голосу, зважаючи на те, яку саме героїню вона озвучуватиме. Ніна Матвієнко, співачка та народна артистка України, розповість передісторію, з якої розпочинається наш мультфільм.

До процесу дублювання також долучились учасники етногурту “ДахаБраха” — Ніна Гаренецька, Марко Галаневич, Олена Цибульська та Ірина Коваленко. Вони стали прообразами для героїв стрічки й “зіграли” самих себе — музикантів, друзів Лукаша, які надихнули його слухати себе та йти до своєї мрії попри все. Крім того, гурт створив саундтреки до мультфільму — адаптацію народної пісні “Кроковеє колесо”, що вже впізнають і люблять прихильники по всьому світу, та автентичну українську “Веснянку”, якою анімаційні персонажі зустрічають весну. Також у мультфільмі пролунає пісня з народної творчості  “Шо з-под дуба” у виконанні бенду.

Раніше команда вже представила частину зіркових голосів. Відомо, що співак Артем Пивоваров дублював Лукаша, акторка й шоувумен Олена Кравець — лиходійницю Килину, лідерка гурту The Hardkiss Юлія Саніна втілила Русалку Водяницю, а співак Михайло Хома (DZIDZIO) — Шумника Гука. 

Крім цього, глядачі почують унікальний спів Марічки Квітки, переможниці шоу “Голос країни-12”, артистки, етнографині, фольклористки та директорки колишнього Українського Інституту Історії Моди, експерти якого допомагали команді “Мавки” розробити традиційне вбрання для персонажів стрічки.  У мультфільмі творці використали автентичну народну пісню “Гарная” у виконанні співачки, що є саундтреком іншого знакового циклу “Спадок”, присвяченого українській культурі.

Генеральним медіапартнером проєкту виступає канал “1+1”. Він повністю розділяє цінності та сенси, закладені у “Мавці”, тож надаватиме всебічну промопідтримку протягом усього допрем’єрного періоду мультфільму.

Анімаційний фільм створено за підтримки Державного агентства України з питань кіно (Держкіно), Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Кінотеатральну дистрибуцію здійснює FILM.UA Distribution Distribution та “Кіноманія”.

Детальніше про новини мультфільму, кожного героя та актора, який його дублював, команда  розповідає на офіційних сторінках проєкту в соцмережах. Доєднуйтеся, щоб потрапити за лаштунки студії звукозапису та дізнатися більше про Всесвіт Мавки: Facebook та Instagram.

Новости по теме