Руслан Сенічкін презентував кулінарну книгу й розповів про смак свого дитинства

Руслан Сенічкін презентував кулінарну книгу й розповів про смак свого дитинства

Учора зірковий кухар презентував свдебютне видання

Поделиться:

Понад 80 рецептів корисних легких страв, сотні сторінок смакоти й тисячі апетитних відгуків від глядачів! Учора зірковий кухар Руслан Сенічкін презентував свою першу кулінарну книгу "Сніданки". Придбати видання і почути історію його створення з вуст автора прийшли прихильники, які роками готують за порадами популярного ведучого. Під час довгоочікуваної зустрічі улюблений жайворонок України зізнався: талант готувати розпізнав у собі під час знімання у "Сніданку з "1+1".

"Усе почалося з кулінарної рубрики "Правильний сніданок", яку запропонувала зробити продюсер Юлія Жмакіна.  Я аж ніяк не бачив себе за столом із випічкою, з вермішеллю, з картоплею, але все ж наважився.  Якось режисер цієї рубрики Даша Качковська захотіла зафіксувати картинки із нашого відео, після чого виникла ідея зробити книгу. А ще збірку дуже хотіли наші глядачі, які не завжди встигали записувати рецепти в ефірі", - згадав Руслан Сенічкін. Так творча група ранкового шоу ризикнула піти на відчайдушний експеримент і нині тішиться, що він здобув шалений успіх.

Презентація видання Сенічкіна відбувалася на "Різдвяному Арсеналі" у інтер'єрі, облаштованому спільно з від WannabeDecor.  Затишне оформлення майданчику, зокрема зручні дизайнерські стільці "Flux",  на яких розташувалися гості, сприяли теплому й домашньому спілкуванню. До зустрічі із народним кухарем долучилися усі небайдужі до кулінарної справи, зокрема ведучий "ТСН" Єгор Гордєєв, співачки Марічка Бурмака і Світлана Білоножко, гендиректор "МА" Наталія Заболотна і головний редактор журналу Viva! Іванна Слабошпицька.

Про кухарів-взірців, свої кулінарні провали й здобутки Сенічкін розповідав у компанії Людмили Барбір і Анатолія Анатоліча, які щиро захоплюються талантом колеги. Напарники одними із перших взяли до рук книгу, тому встигли вивчити її від палітурки до палітурки.  Так, Анатоліч, який може похизуватися вмінням зварити хіба сосиски, розповів: збірка Руслана надихнула його бодай спробувати втілити якийсь рецепт.

"Я справді не вмію готувати. Думаю, що в кожної людини мають бути свої мінуси. Так ось це – мій. Сподіваюся, під чітким керівництвом Руслана нарешті приготую щось особливе.  Та й моя дружина обожнює готувати всякі смаколики, тому рецепти Сенічкіна теж стануть їй у нагоді.  А один екземпляр обов'язково передам своїй мамі у Кривий Ріг, тому що вважаю: таке видання має бути на кухонній полиці в кожній родині", - розповів ведучий "Сніданку з "1+1".

Якщо родина Анатоліча лише планує снідати за вказівками Руслана, то сім'я Людмили Барбір уже майстерно готує за  цими над простими, але цікавими рецептами. Першою повторити страву Сенічкіна вирішила свекруха Людмили. Вона не просто почастувала рідних чудовою стравою, а й змінила смаки своєї невістки.

 "Я не люблю гарбуза, але рецепт гарбузового пирога з капустою та іншими овочами мене настільки вразив, що вирішила скуштувати. Було так смачно, що я подякувала Русланові просто в ефірі", - розповіла Барбір, яка вже придбала книжку не тільки для себе, а й для мами.

Своє "спасибі" народному кухареві висловлювали і гості презентації, яких, до речі, частували мандариновим печивом та імбирним чаєм. Під час зустрічі прихильники дізналися від свого кумира безліч таємниць приготування сніданків, розпитували, які рецепти кулінар вважає улюбленими і з'ясовували, яким було дитинство Руслана на смак.

"Той час, насамперед, із селом асоціюється. У книзі є два рецепти від мами: трояндове печиво і каштани. Це аромат мого дитинства", - зізнався Руслан і вкотре наголосив на тому, що він не професійний кухар. Мовляв, якщо йому вдається готувати, то в інших це вийде ще краще.

Руслан подякував своїм читачкам і глядачкам за натхнення, зауваження, поради, допомогу у створенні книги й особисто підписав для них кожен примірник. Усі новоспечені власники збірки Сенічкіна отримали у подарунок фірмові чашки "Сніданку". До речі, попит на дебютне видання Руслана виявився настільки великим, що було вирішено надрукувати додатковий наклад.

Нагадаємо, книжка "Сніданки" має чотири розділи відповідно до чотирьох сезонів. Вона об'єднала рецепти корисних і смачних сніданків, кожен з яких Руслан Сенічкін випробував та особисто відтворив у своїй кулінарній рубриці. Ця книжка – найкращий подарунок для мами, сестри, дружини, доньки, бабусі – взагалі для всіх господинь!

Придбати книжку можна на "Різдвяному Ярмарку" у "Мистецькому Арсеналі" до 21 грудня або на сайті: http://snidanok.1plus1.ua/