Шеф закрив обидві кухні та вигнав Тоню Носко

Шеф закрив обидві кухні та вигнав Тоню Носко

П'ята вечеря у ресторані "Пекельної кухні" закінчилися абсолютним крахом та майже одночасним закриттям синьої та червоної кухонь. Вперше до номінації потрапили відразу чотири учасники, але пішла з проекту лише Антоніна Но

Поделиться:

П'ята вечеря у ресторані "Пекельної кухні" закінчилися абсолютним крахом та майже одночасним закриттям синьої та червоної кухонь. Вперше до номінації потрапили відразу чотири учасники, але пішла з проекту лише Антоніна Носко.

"Вечеря була справді пекельною, і вона далася мені найбільш складно серед усіх попередніх, - зізналася вже екс-учасниця шоу Тоня. - Я не думала, що так взагалі буває, навіть, не уявляла. Шеф обіцяв кожного разу, що буде особливо суворо оцінювати страви, і цього вечора він справді так і робив, бачив кожну недосконалу деталь. Іноді складалося враження, що я учасниця катастрофи. У мене було багато промахів – мабуть, тому шеф визнав найслабшою саме мене". Вертатиметься додому дівчина з гарним настроєм, адже впевнена, що такий досвід, як на "Пекельній кухні", вона ніколи б не здобула в іншому місці.

Відрізнилася ця вечеря й тим, що вперше су-шефами у командах стали їх учасники. Так, своїми колегами на синій кухні керував Олександр Цой, а на червоній – Олена Жаботинська. "Бути су-шефом не важко, проте кожен хотів навчити мене, як робити правильно, - пояснює свій провал на вечері Саша. - Жером говорив одне, Володимир – інше, а як правильно, невідомо. Хлопцям було складніше працювати, адже їх було мало, а замовлень багато. Нібито все проговорювали, робили правильно. Та потім не вдалася одна страва, і після неї все пішло шкереберть". Цой впевнений: в тому, що синю кухню закрили першою, головна провина його. "Я з самого початку казав хлопцям, щоб номінували мене, - продовжує кухар, - адже шеф поклав на мене відповідальність, з якою я не справився. Особисто у мене проблем не було, Арам Михайлович лише один раз розкритикував моє оформлення страви. Та й усі хлопці були молодці за виключенням Андрія, який аж надто довго смажив свою картоплю. Нам завадило те, зо не змогли зібратися після перших зіпсованих страв".

Більш досвідчений кухар Олександр Янковський стверджує, що за Цоєм потрібно було увесь час наглядати. "Сашко як су-шеф був непоганий, він нормально озвучував всі замовлення. Єдине, чого йому, мабуть, не вистачило – агресивності. Проблемою стало й те, що холодний цех дуже довго видавав всі страви. Там зібралася ціла купа людей, і ні в кого нічого не виходило", - зітхає Янковський. Саме його під час вечері взагалі не було чутно, бо за роботою на балачки не вистачало часу. "Цього разу я був доволі мовчазний, бо слідкував і за пастою, і за гарнірами, і за Цоєм, щоб він не віддавав невдалі страви, - пояснює Олександр. - Він не справлявся з керівництвом, а оформлення страв взагалі було нікудишнє – культура подачі у нього відсутня. Не хочу опускати руки і виглядати слабким кухарем, але до досконалості нам ще далеко. В мене склалося враження, що нам перша вечеря краще вдалася, аніж ця". Для себе ж Янковський вирішив, що буде викладатися по максимуму, доки його не виженуть, або доки... він не виграє!

Були проблеми з організацією робочих процесів і на червоній кухні. Тут су-шефом назначили Олену, яка обіймає саме цю посаду за межами проекту і є лідером своєї команди. "Стояти на новій позиції важко, і ця вечеря забрала всі мої сили, - тяжко зітхала Жаботинська. - На своїй роботі з обов'язками су-шефа я справляюся дуже добре: мене чує кожна людина і вже автоматично реагує на мій голос. Тут, здається, на мене ніхто б не реагував, навіть, з факелом у руках. Треба або кричати матом, або кидати чимось у людей, бо вони взагалі не слухали, що я їм кажу. Вже потім дівчата запевняли мене, що просто не чули вказівок. Але нащо ж говорити це після вечері, а не під час неї? Комунікації на кухні нуль". І хоча колеги по команді спробували навісити всіх собак на Олену, радіти їм недовго, адже в ролі су-шефа себе зможе спробувати кожен учасник шоу.

Ця вечеря продемонструвала, що меншим складом команди не можуть нагодувати клієнтів ресторану "Пекельної кухні", а тому їм необхідно вдосконалювати свої здібності, підвищуючи не тільки швидкість приготування страв, але також їх якість.