"Шевченкоманія" в Мистецькому Арсеналі зібрала понад 5 тисяч відвідувачів

"Шевченкоманія" в Мистецькому Арсеналі зібрала понад 5 тисяч відвідувачів

В ніч з 9 на 10 березня у "Мистецькому Арсеналі" пройшла "Шевченкоманія" присвячена 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка

Поделиться:

В ніч з 9 на 10 березня у "Мистецькому Арсеналі" пройшла "Шевченкоманія" присвячена 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка. Всього за 2 дні проект зібрав понад 5 тисяч відвідувачів, розповідають журналісти "Сніданку з 1+1".

В "Мистецькому Арсеналі" слухали, читали і дивилися Шевченка. З величезних екранів про Кобзаря по-черзі розказували 365 людей з різних куточків України. Всі охочі могли залишити поету символічні послання, а в окремій залі можна було подивитися картини – власні роботи Шевченка.

"Тут представлені 50 його оригінальних графічних робіт, пастелей. І люди шоковані: це наш Гойя, Дюрер, наш Рембрант", - розповідає генеральний директор "Мистецького Арсеналу" Наталія Заболотна.

Крім авторських робіт поета і художника в "Мистецькому Арсеналі" представили десятки портретів Тараса Григоровича, які намалював художник-аматор з Черкащини Федір Кучер.

Нагадаємо, що 1+1 до 200-річння від дня народження Шевченка створив документальний фільм "Таємниці Генія Шевченка", який розкриває глядачам маловідомі факти з життя генія.